A rovat kizárólagos támogatója

Állatkínzó kutyaszaporítón ütött rajta lakossági bejelentés alapján a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). A Budapesten egy XVIII. kerületi családi házban tapasztalt szörnyű körülmények még a sokat látott szakembereket is elborzasztották.

A tulajdonos feltételezhetően évek óta szaporította az állatokat. A kistestű kutyák (chivava-k, bolognese-k, kopaszkutyák, beagle-k, angol bulldogok) elhanyagoltan, piszokban, bűzben, zsúfoltan „éltek” a házban. A pár hónapos növendékeket sötét, fénytelen pincében tartották, a kutyák többsége csapzott, ápolatlan volt, oltási státuszuk ismeretlen és chippel sem rendelkeztek.
 

Az ingatlanon pár napos, és hetes almokat és friss hasi sebbel rendelkező szukát is találtak az ellenőrök. A padláson 3 perzsa macskát tartott a tulajdonos. A helyszínen tapasztalt embertelen körülmények miatt a KÜI szakemberei – bűncselekmény alapos gyanúja alapján – azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. A haladéktalanul megtett rendőrségi intézkedésnek köszönhetően az állatokat átmenetileg egy állatvédő szervezetnél helyezték el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás