Hirdetés

2035-ben járunk a Mecsekben, ahol furcsa dolgok történnek az erdőben, mióta megépült az atomtemető…
Ma délután tartanak Pécsen fórumot a radioaktív hulladéktároló előkészítésének témájában. Páva Zsolt polgármestert ez sem érdekli.

A történet fikció, mindenfajta egyezés a valósággal csupán a véletlen műve.
VIGYÁZAT: nyugalom megzavarására alkalmas képsorok.

 

Az LMP és a DK sem kér az atomtemetőből

A téma a Bodára tervezett atomtemető volt, a két párt képviselőin kívül a Patacs-Rácvárosért Egyesület elnöke is ott volt – az eredetileg LMP-s eseményen. Egyben egyetértettek: nem kell Bodára atomtemető.  A közgyűlés ebédszünetében tartott sajtótájékoztatót a Bodára tervezett atomhulladék-tárolóról Szél Bernadett országgyűlési képviselő és Keresztes László Lóránt az LMP-től, valamint Lőrincz Miklós, a Patacs-Rácvárosért Egyesület elnöke Pécsen. Hozzájuk csatlakozott a DK-s Kunszt Márta. Részletek >>>

 Pécsi fórum a radioaktív hulladéktároló előkészítésének témájában

A jelek szerint sikerült részeredményt elérni a pécsiek tájékoztatásáért folytatott küzdelemben. A radioaktív hulladéktároló lehetséges helyszínével kapcsolatos kutatás ügyében ma a második pécsi fórumra került sor, a Patacs-Rácváros Egyesület és az LMP megyei szervezete kezdeményezésére. 
A szakállamtitkár a fórumon való részvételre kérte fel a kutatást végző cég vezetőjét.

A fórumra meghívást kapott dr. Aradszki András államtitkár, dr. Aszódi Attila kormánybiztos, és a kutatást végző cég is. Meginvitálták a pécsi városvezetést, továbbá valamennyi városi képviselőt. Pécs polgármestere kabinetvezetőjén keresztül, szűk szavú üzenetben tudatta, hogy ezúttal sem vesz részt a fórumon.  Fontos előrelépés ugyanakkor, hogy államtitkár úr megtisztelte válaszával az Egyesületet, és ugyan a fórumon nem tud részt venni, de felkérte az illetékes cég vezetőjét a részvételre. Mindezek alapján a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője ma szakmai előadást tart Pécsett. A fórumon részt vesz dr. Szél Bernadett, pécsi születésű országgyűlési képviselő is. Az eseményre május 28-án, csütörtökön, 18:00 órától kerül sor, Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában (Széchenyi tér 7-8.)
 


Zavaros fideszes mosakodás atomtemető ügyben

Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő válaszolt egy együttes politikus aggodalmaira. Mint írta, a paksi bővítés és a hulladéktároló több társadalmi előnnyel jár, mint kockázattal, és a lakosság közmeghallgatáson nyilváníthat véleményt – amit épp a fideszesek szavaztak le. Lázár János a levegőbe beszélt – a Fidesz magukra hagyta a pécsieket!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás