A rovat kizárólagos támogatója

Félti a Püspökerdőt a Reflex. A környezetvédő egyesület sajtóközleménye szerint Győr „fél tüdővel vág neki az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak”. Úgy látják, a város 30 hektárnyi erdőrész kiirtását tervezi, hogy annak helyén egy kajak-kenu pályát alakítsanak ki.

A Polgármesteri Hivatal az Oxygen Hírügynökség megkeresésére úgy tájékoztatott, tudomásul vették a Reflex Környezetvédő Egyesület érveit, a végső döntés meghozatalakor pedig figyelembe veszik a lakosság véleményét is.
 

 

Győrben a sport miatt irtanák az erdőt

 

Győrben a sport miatt irtanák az erdőt

Megdöbbentő! Győr 30 hektárnyi erdőt irtana ki a "tüdejéből", a Püspökerdőből egyetlen, saját ötlettől vezérelt kajak-kenu verseny miatt! Borkai Zsolt sportolóból lett polgármester.

A Reflex Egyesület megdöbbenten értesült arról a településrendezési eljárásról, melyben Győr városa az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra helyi javaslatként felvett kajak-kenu versenyek új helyszínéül a Püspökerdőt jelölné ki. Az itt megvalósítandó versenypálya és annak létesítményei miatt "Győr tüdejéből” 30 hektárnyi, több mint 40 focipályányi erdőt kellene majd kiirtani.

A tervezett „fejlesztés” több szempontból átgondolatlan és érthetetlen:

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás