A rovat kizárólagos támogatója

20 éve nem látott mennyiségű hó hullott Ausztrália keleti partvidékén, Új-Dél-Wales államban, ahol több hegyi főút járhatatlanná vált a szokatlan téli időjárás miatt. Mindeközben autók lángoltak egy kaliforniai főúton.

A Sydneytől nem messze nyugatra található Kék-hegységben 20 centiméter hó esett. A térség egyik kisvárosának, Orange-nak a lakói az ABC televíziós csatornának arról számoltak be, hogy ilyen sok hó 50 éve nem hullott a településen. Néhány településen az iskolák zárva maradtak, a hegységen keresztülvezető több főút pedig járhatatlanná vált. A hóesés következtében mintegy 9500 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás.

Sajtójelentések szerint Új-Dél-Wales fővárosából, Sydneyből sokan vonattal útra keltek, hogy megcsodálhassák a fehér tájat. Északabbra, Queensland államban is havazott néhány helyen. Sok ottani lakos elmondása szerint korábban még soha életében nem látott havat. (MTI)

Mindeközben autók lángoltak egy kaliforniai főúton.
Kaliforniában gyakoriak a bozóttüzek, különösen az elmúlt négy évben, mióta szélsőségesen aszályossá vált az időjárás arrafelé.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás