Hirdetés
greenfo/MTI

Az elmúlt harminc év alatt megháromszorozódott a krokodilok száma Nyugat-Ausztráliában – erről számolt be egy most közzétett tanulmány.

A kutatás ebben a témában az elmúlt három évtized legnagyobb szabású tudományos felmérése. A tudósok a legeldugottabb folyószakaszokat is felkeresték Kimberley térségében, hogy megismételjék a nyolcvanas évek végén készített statisztikai felmérést – számolt be róla tegnap az ABC News.

Andy Halford, a természetvédelmi hivatal vezető kutatója szerint az eredmény nyilvánvalóan annak következménye, hogy 1970-ben megtiltották a krokodilvadászatot. Mint hozzáfűzte, valójában tényleg a populáció növekedését várták, de azért az adat mégis meglepte a kutatókat.

A legtöbb folyórendszernél évről évre tapasztalható a krokodilok számának növekedése – mondta Halford. A felmérés során a Roe folyó egy szakaszán, ahol 1977-ben még csak 97 krokodil élt, 1986 óta 112-ről 350-re emelkedett a krokodilok száma.

A nyugat-ausztráliai Kimberley vidékén lakók számára a mindennapok része, hogy a szomszédságukban krokodilok, kígyók és egyéb veszélyt jelentő állatok élnek. A statisztikák szerint 1971 óta 99 embert támadtak meg krokodilok Ausztráliában, az esetek csaknem egyharmada volt végzetes.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás