A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu

Lefújhatják a Rómába tervezett nagy stadion építését, nem adhatja ki az önkormányzat az építési engedélyt. 1,3 milliárd euró a tét. Ha már a taljánok a korrupcióra hivatkoznak…

Miután visszavonták a 2024-es olimpiai pályázatot, Róma vezetői újabb nagy sportberuházást állíthatnak le: olasz sajtóértesülések szerint valószínű, hogy nem épül meg az AS Roma új stadionja. Az arénát 1,3 milliárd euróból építenék meg, a 30 millió eurós előzetes munkálatokról már meg is állapodtak a Goldman Sachs csoporttal. A városvezetésnek azonban nem tetszik az ötlet, így elképzelhető, hogy nem adják ki az építkezéshez szükséges engedélyeket.

Virginia Raggi polgármester legutóbb tavaly szeptemberben lépett ennyire látványosat: akkor hátrált ki a városvezetés az olimpiai pályázat mögül. A 2024-es tervek visszavonását azzal indokolták: Róma anyagi nehézségekkel és korrupcióval küzd, így nem ez az elsődlegesen fontos.

Rómának nem kell a 24-es olimpia

Rómának nem kell a 24-es olimpia

A Rómát irányító 5 Csillag Mozgalom vezetői szerint rengeteg pénzt kellene feleslegesen elkölteni az olimpiára, az összeg nagy részét a korrupt politikusok és vállalkozók úgyis ellopnák, a város pedig még jobban eladósodna. Az 1990-es foci vébére felvett hitelek utolsó törlesztőjét is csak idén januárban fizette vissza az ország –írtuk 2016. szeptember 8 -án.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás