Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnököt ábrázoló fényfestés látható az Országgyűlés Irodaházának falán. Az LMP az akcióval az akarja elérni, hogy legyen népszavazás a paksi atomerőmű bővítéséről. Nem tetszik nekik a festék — tessék, itt a fényfestés!

Szél Bernadett LMP-s társelnök és frakcióvezető elmondta, hogy az akcióval azt akarják elérni, hogy legyen népszavazás Paks 2-ről. A sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy „ma reggel a kormány ismét megüzente, szerintük erre nincsen szükség, nincs lehetőség, és egyáltalán semmi akaratuk nincsen arra, hogy elmondjuk a véleményünket a saját jövőnkről”.

Mint ismert Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke tegnap a Magyar Időknek azt mondta, hogy szerinte nincs már idő népszavazásokra a 2018-as parlamenti választás előtt. A fideszes politikus arra reagált, hogy számos ellenzéki kezdeményezésű népszavazási kérdést nyújtottak be az utóbbi időben. Köztük vannak a Momentum kérdései is, a lex CEU visszavonásáról és arról, hogy egy ember csak kétszer lehessen miniszterelnök Magyarországon. Ha a kérdésüket népszavazáson elfogadnák, akkor Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc többet nem lehetne Magyarország miniszterelnöke. A paksi bővítés ellen is állnak bent még kérdések, bár ezek közül már sokat elkaszált a Nemzeti Fideszes Választási Bizottság.

Marjai János MTI

Szél Bernadett három napja azt mondta, nem a független civil szféra jelenti a veszélyt Magyarországra, sokkal inkább azok a politikusok, akik „ügynökként” ülnek a magyar parlamentben. Szerinte a Fidesz képviselői egytől egyig idegen érdekeket szolgálnak, és miniszterelnökük, Orbán Viktor sem csinál semmi mást, mint végrehajtja, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök megkíván tőle. Azt mondta, nem a civileket kell megbélyegezni, hanem a külföldről finanszírozott politikusokat. Az LMP képviselői ezért a parlament folyosóján és az ülésteremben is olyan matricát osztottak a fideszes képviselőknek, amin az a felirat szerepel: „Külföldről finanszírozott politikus vagyok.”  

Ungár Péter elnökségi tag szerint eljött az ideje, hogy a Paks II.-ről megkérdezzék az embereket, mivel a projekt már kapott minisztert is, miközben például az egészségügynek nincsen. Szél Bernadett a facebook oldalán írta: Nem tetszik nekik a festék — tessék, itt a fényfestés!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás