A rovat kizárólagos támogatója

Kihirdették a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál díjazottjait! Az NMHH Médiatanácsa által támogatott Fesztivál fődíjat 2017-ben Lerner Balázs kapta eddigi munkássága, és az idei fesztivál filmje – Budapest Inferno – A Molnár János-barlang titka- elismeréséül!

A május 26-28. között Gödöllőn immár harmadik alkalommal Nemzetközi Természetfilm Fesztivál ünnepélyes gáláján május 27-én szombaton kihirdetésre kerültek a díjazott alkotások és átadásra kerültek a 2017-es díjak és különdíjak. A Gála helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély Lovardája volt, ahol számos magyar és külföldi alkotó és a közönség ünnepelte a természetfilmes szakma és az egyének elismerését.

Az NMHH Médiatanácsa által 1 millió Ft-tal támogatott „Európa kék szalagja” Fesztivál fődíját 2017-ben Lerner Balázs kapta eddigi munkássága, és az idei fesztivál filmje – Budapest Inferno – A Molnár János-barlang titka- elismeréséül! A díjat Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja és Gyenes Károly rendező adták át.

A Nemzetközi Filmszemlében 2017-ben a legjobb természetfilmnek járó elismerést Török Zoltán kapta, Lemming – A messzi észak aprócska ura című filmjéért.

A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb tudományos ismeretterjesztő film 2017-ben a David Attenborough – Fény a földön című film.

Természet- és Környezetvédelem témájában a legjobb televíziós produkciók kategóriában megosztott első helyet kapott két amerikai film, a Naledi: Egy bébi elefánt meséje és a Következmények kora, a legjobb rövidfilm kategóriában pedig A láthatatlan határ című belga-argentin alkotás nyerte el a legjobbnak járó díjat.

A legjobb útifilmnek járó díjat 2017-ben Bárány Róbert, Molnár Gábor, Szekeres Zoltán alkotása az OzoneUtazás – Tatárföld nyerte.

A legjobb animációs film a Csodálatos természetünk – A közönséges kaméleon.

A Kárpát-medencei Filmszemle keretein belül 3 díj került átadásra, a díjakat az NMHH Médiatanácsa ajánlotta fel (500-500 ezer Ft értékben).

A Kárpát-medencéről szóló filmek legjobbika természetfilm kategóriában Erik Balaz, Élet a felhőkben című filmje. A Kárpát-medencéről szóló filmek legjobbika dokumentumfilm kategóriában Balázs Gergely, A Dunavirág Mentőakció.

2017-ben a legjobb film, a Kárpát-medence kulturális értékeit bemutató kategóriában Sáfrány József Pásztorének című alkotása.

A Nemzetközi zsűri tagjai: Kate Bradbury, Gáspár László, Rüdiger Gleisbger, Geoff Luck és Novák Emil.

A Kárpát-medencei zsűri tagjai: Dányi Anita, Dr. Juhász Árpád, ifj. Kollányi Ágoston, Koltai Andrea, Zachar Zita és Zsila Sándor.

A Fesztiválon átadásra kerültek a Fesztivál és szakmai partnereinek különdíjai is >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás