A rovat kizárólagos támogatója

Az Által-ér projekt keretében mérték fel a Magyar Biodiverzitás Kutató Társaság szervezésében szakemberek a Vértes biológiai sokféleségét Csákányospuszta környékén. Íme a természetbúvárkodásos videó.

Az országosan működő kutatócsoport számlálója pereg: gyűlnek a Csákányospusztán, a XVII. Biodiverzitás Napok alatt gyűjtött és meghatározott fajok, melyek száma talán eléri a 2000-et. A közel 70 kutató június második hétvégéjén verte fel sátrait a Vértesben a Tatabányai Múzeum meghívására, a Duna-Ipoly Nemzeti Park támogatásával. A meghívott helybéli érdeklődők és gimnáziumi diákok közvetlen bepillantást nyerhettek a botanikai, zoológiai gyűjtőmunkába.

A Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság (MBKT) június 9-11 között tartotta meg éves rendezvényét, a XVII Biodiverzitás Napokat. Az egy-hétvégés rendezvény célja minden esetben az, hogy egy előre kijelölt területen botanikus és zoológus szakértők hada minél magasabb fajszámot mutasson ki növényekből, gombákból és állatokból. A skála a zuzmóktól az emlősökig terjed, azaz lehetőség szerint minden olyan élőlény csoportot lefed, amihez Magyarországon létezik hozzáértő specialista.

A korábbi cikkünketmost kiegészítjük Szilágyi Zsolt egy könnyed, ám tartalmas videójával – mely talán kedvet ad másoknak egy következő eseményen résztvenni.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás