Hirdetés
(X)

Már lehet regisztrálni az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvénysorozatára! A május 30-a és június 5-e között tartó programsorozat célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés mutatkozhasson be, sokszínűen mutassák meg hányféleképpen is lehet társadalmunkat fenntarthatóvá formálni.

Az Európai Fenntarthatósági Hét magyarországi koordinációs központja a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, az NFFT gyűjti össze és teszi közzé honlapján a jelentkező szervezeteket és programokat.
Bartus Gábor az NFFT titkára elmondta: Magyarország az elmúlt években kiemelkedő sikereket ért el a fenntarthatóság területén végzett munkájával. Sajnos azonban azt is tapasztanunk kell, hogy a közvélemény nem tájékozott, nincsenek pontos információik a fenntarthatóságról.

A fenntartható fejlődés tényleges tartalma sokszor összemosódik a környezetvédelemmel az emberek pedig nem tudják, hogyan viszonyuljanak a fenntartható fejlődés fogalmához. Az Európai Fenntarthatósági Hét célja, hogy az emberek ne csak száraz tudományos tényeken keresztül szembesüljenek korunk fenntarthatósági kihívásaival, hanem saját életükön keresztül, helyi rendezvényeik segítségével adjanak személyesebb képet a fenntarthatóságról.

Az idei programok is szorosan kapcsolódnak az ENSZ által 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődési céljaihoz (SDG), pl: szegénység, éhínség felszámolása, nemek közötti egyelőség biztosítása, vízhez, köztisztasághoz való hozzáférés biztosítása, fenntartható fogyasztási és termelési módok kialakítása.

Az Európai Fenntarthatósági Hét programjai egész Európában segítik a 17 fő cél megvalósulását. 2017-ben 30 európai ország csatlakozott az Európai Fenntarthatósági Héthez, több mint 4000 program közül válogathattak az érdeklődők. Magyarországon az elmúlt években Zöld Olimpiával, farmergyűjtéssel, természetjárást népszerűsítő programokkal, tudományos konferenciákkal, Fair-Play focival, Kukafesztivállal vagy épp zeneovi foglalkozással várták a fenntartható fejlődés iránt nyitott érdeklődőket.

Az egész Európára kiterjedő kezdeményezést az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) támogatja.
Az Európai Fenntarthatósági Hét programjairól bővebben>>> 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás