A rovat kizárólagos támogatója

Tolna megyében már egy éve óriási gondot okoz a hulladék elszállítása. A probléma sajnos rendszerszintű, azonban nem minden szemétszállító szenved anyagi nehézségektől: egy bicskei székhelyű hulladékgazdálkodó cég például arra is talált forrást, hogy a helyi focicsapatot szponzorálja.

"Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy 2018. november 7-én, szerdán Tolnán és Faddon elmaradt a szelektív hulladék begyűjtése. A pótlás időpontjáról a későbbiekben értesítést küldünk" – közölt egy újabb rossz hírt a lakossággal a szekszárdi önkormányzat tulajdonában lévő Alisca Terra Kft., amely a többségében Polgárdi és Baja városok tulajdonában lévő Vertikál Nonprofit Zrt. regionális közszolgáltató partnereként Szekszárdon és további ötvennyolc Tolna megyei településen gyűjti a hulladékot.

Ellenben egy jó hírt is megosztott a hulladékgazdálkodó cég a Facebook-oldalán: november 10-én Szekszárdról, Bátaszékről, Ozoráról begyűjtötték a korábban otthagyott szelektív hulladékot. Nem mindenki fogadta kitörő örömmel az Alisca Terra közleményeit. A hozzászólásokból nagyon úgy tűnik, hogy sokaknak van már elege a kukakáoszból.
"Dunaszekcsőn mikor? Nem akarom az utcát a szelektív gyűjtővel dekorálni" – szól az egyik november 8-i bejegyzés – írta a napi.hu, mely cikkből az is kiderül, hogy bár a cég vergődik, a focicsapat támogatására azért futotta.


Haldokló szemétszállítás és 7,6 milliárdos kukamutyi

Haldokló szemétszállítás és 7,6 milliárdos kukamutyi

Miért bízták egy kis nyírségi kft.-re, hogy szedje be a szemétdíjat az egész országban? A négyfős Pepp and Cars Kft. és Seszták Miklós ex nemzeti fejlesztési miniszter zavaros kapcsolata.

Egy családi ház a központja, nyilvánosan elérhető telefonszáma pedig egyáltalán nincs annak a nyírségi kft.-nek, amelyet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szerződtetett arra, hogy vegye át több százezer ügyfél díjfizetési ügyét. A megbízás szerint a Pepp and Cars Kft.-nek kell csinálnia valamit a kukaholding felhalmozódott szemétdíj-tartozásaival. A négyfős Pepp and Cars Kft. a Díjbeszedő Zrt.-vel közösen 7,6 milliárd forintos keretet nyert el az NHKV Zrt. 2017 végén kiírt közbeszerzésén.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás