A rovat kizárólagos támogatója

KLÍMABARÁT HÍRLEVÉL – 28. szám 2012. március 22.
A Klímabarát Szövetség hírlevelét szerkesztette: Antal Z. László, Oláh Énok, Zábrádi Balázs
A hírlevélre feliratkozhat, ha jelzi a szovetseg@klimabarat.hu címen.

A KLÍMABARÁT TELEPÜLÉSEK HÍREI

Antal Z. László: Ökológiai kihívások – klímabarát válaszok
A Klímabarát Települések Szövetsége ezzel a kötettel egy új sorozatot indít el, melyben a már kész és minden település által használható klímabarát válaszokat mutatjuk be. A sorozat elindításának egyik célja az, hogy ezek a programok minden önkormányzatot és helyi közösséget segítsenek abban, hogy felkészüljenek a természet várható változásaira.

Bőm Tamás: Újfehértón, a Gyümölcstermesztési Kutató Állomáson jártunk!
A gyümölcsfa ültetésénél első dolog a helyes fajtaválasztás. Ma már léteznek úgynevezett rezisztens fajták, amik nem érzékenyek bizonyos kórokozókra, gombabetegségekre, így azok ellen nem kell permetezni.

ÉGHAJLATVÁLTOZÁS ÉS A VÍZ

Gaál Zoltánné: Hogyan legyünk környezettudatos vízhasználók?
A fogyasztási értékeken túl környezettudatos vásárlóként jó, ha tudjuk: a palackozott vizek fogyasztásával nagymértékben terheljük környezetünket. 100 db pillepalackból mindössze 2(!) db-ot töltenek újra és mindössze 10 db-ot gyűjtenek vissza szelektíven, a többi a lerakókon végzi.

Czakó Veronika: A klímaügyi együttműködés szükségessége városias térségekben – A 2010-es felsőzsolcai árvíz tanulságai
A városi agglomerációk egységként való kezelése, a helyi önkormányzatok klímaügyi kérdésekben való együttműködése kulcsfontosságú lehet a hasonló katasztrófák elkerülésében. Az agglomerációt alkotó települések sérülékenységének felmérése, a mindenki számára kedvező területhasználati döntések közös kialakítása jelentős károkat és költségeket előzhet meg.

VÁROSOK

Mika János: Útmutató a városi klímaprogramok előkészítéséhez
A Magyar Urbanisztikai Társaság kezdeményezésére 2011 júniusában alakult meg a Városklíma Műhely. A Műhely tagjai elkészítették a Városklíma Kalauzt, amely letölthető a Magyar Urbanisztikai Társaság honlapjáról.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás