A rovat kizárólagos támogatója

A 2013/4. téli számunkkal jelentkezünk. Itt van hamarosan a karácsony, majd kisvártatva beköszönt egy újabb esztendõ. Szerkesztõségünk munkatársai minden kedves Olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog újévet kívánnak!  Ízelítõ a most megjelenő számunkból:

Kalandtúránkon Közép-Amerika egyik kedvenc fotós helyére kalauzolom el önöket. Costa Rica igazi madárparadicsom, Imre Anikó és Imre Tamás képein keresztül nyújtunk betekintést eme remek helyre.

Vásárlási tanácsadó rovatunkban most a fotós állványokat vesszük górcsõ alá. Carbon vagy alumínium? Háromlábú, vagy egylábú? -és még számos más kérdésre adunk választ. A karácsonyi ajándékok között szinte kötelezõ darab, amennyiben még nincs megfelelõen stabil állványa.

Fotósuli rovatunkban a tél hideg hangulatát és a zúzmarás tájak felejthetetlen varázsát mutatjuk be Krivánszky Árpád és Suhayda László képein keresztül, gazdagítva hasznos tanácsokkal.

Terepen tesztelhettük az Olympus PEN E-P5, szinte már professzionális, tükörnélküli cserélhetõ objektíves fényképezõgépét. Kalandos túrára utazott velünk a masina, több mint 10 napig fotóztunk vele tájat, épületbelsõt és esti városképeket, ez az idõ már elég volt ahhoz, hogy kellõen felkészülve írjuk meg véleményünket a fényképezõgéprõl.

A Portfolió rovat interjú keretében mutatja be Kerekes István EFIAP/platinum fotómûvészt. Kifaggattuk, mióta fényképez, milyen inspirációval dolgozik, hogyan készül fel egy-egy sikeres témára, stb.

Tippek-trükkök rovatunkban Szekeres János ad ötleteket az emlősök és nagyvadak téli fényképezéséhez, folytatva elõzõ számunkban elkezdett témánkat. János fotókkal illusztrált írása frappáns és informatív.

"Népek-kultúrák-városok" sorozatunkat Teravágimov Pál Nepáli kalandozásai színesítik. Pál fotós anyaga és cikke bemutatja nekünk az ott élõ emberek életét, szokásait, egyúttal bepillanthatunk egy riporter munkájába.

A fotós pályázatok eredményei is elmaradhatatlan részét képezik az év végi eseményeknek. Bemutatjuk a legfrissebb díjazott fotósokat. Idén ismét munkatársunknak, Máté Bencének ítélte a zsûri Az Év Természetfotósa trófeát. Ezúton gratulálunk a nyerteseknek!

Krivánszky Árpád Formák, figurák, arcok, kép-képzetek sorozatában most a téli jég- és hóalakzatokat mutatja be, s ahhoz is segítséget nyújt, hol találhatunk hasonlókat.

Élet a vízfelszín alatt rovatunkban Selmeczi Dániel búvárfotográfus Gondolatok a hazai búvárfotózásról címmel tárgyalja a mai trendeket, irányvonalakat, illusztrációi segítséget nyújtanak megérteni, mit és hogyan érdemes a víz alatt fényképezni.

Fogadják szeretettel tizennyolcadik számunkat – már iPad, iPhone és Android verzióban is!

www.termeszetfotomagazin.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás