A rovat kizárólagos támogatója

 A 2017/4. téli szám: Ismét borongós az idõjárás, hamar sötétedik, ilyenkor szinte alszik a természet, jönnek a hidegebb hajnalok, és még a hó is eshet. Ebben az idõszakban kevesen vesznek a kezükbe fényképezõgépet, de az északi fény ilyentájt a legszebb. Bizony a téli tájak és a zúzmarák is kedvelt fotós témák. Aki viszont nem szereti a hideget, ez a legjobb idõszak képei válogatására és feldolgozására.

Ízelítõ a számból:
Kalandtúránk most nem a hagyományos formában jelenik meg. Imre Tamás a Nikon D850 fényképezõgéppel dolgozhatott egy széleskörû teszt keretében Izlandon, a gépet vízen, földön és a levegõben is kipróbálhatta.

Portfoliónkban Zala Péter természetfotós alkotásait mutatjuk be. Péter már a nyugdíjas éveit éli és a legszentebb hobbija a természet fényképezése. Képeivel találkozhattunk már fotópályázatokon és kiállításokon egyaránt. Fogadják szeretettel alkotásait!

Az Év Természetfotósa pályázat ismét rendkívül nívós képanyaggal öregbítette hazánk hírnevét a kiállításra és a könyvbe válogatott természetfotókkal. Az Év Természetfotósa Máté Bence, az Év Ifjú természetfotósa Reinhoffer István, gratulálunk a nyerteseknek!

Tippek trükkök rovatunkban „Téli fotózás városban és vidéken” címmel Krivánszky Árpád nyújt szakmai segítséget és ötleteket, mit és hogyan érdemes nézni, fényképezni ilyentájt a természet csodái közül.

Szilágyi László kollégánk folytatja az Adobe képfeldolgozó programok bemutatását. Most a Textúra és részletek erõsítése Photoshopban cikkére esett a választása.

Szép helyek rovatunkban „Õzek fotózása a Jászságban” címmel Suhayda László ad ötleteket és szemléletes leírást a természet egyik legfélénkebb nagyvadjának fotózásáról.

Fotósuli rovatunkban Imre Tamás az „Infravörös fotográfia digitális eszközökkel” címû átfogó írásával ad ötleteket az IR fényképezésben kevésbé és már jártas olvasóknak egy-egy tipp vagy trükk erejéig.

Tájfotózás Olympus rendszerrel: Szekeres János kollégánk cikkében az Olympus OM-D EM I-s és II-es fényképezõgépévelörökítette meg Olaszország legszebb tájait, s szolgál jó néhány tanáccsal.

Fogadják szeretettel a 2017. téli számunkat!

www.facebook.com/termeszetfotomagazin 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás