Szabics kikötő és Szabadidőpart februári programjai

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. február 04. - 2012. február 18.

Helyszín: Tiszafüred-Örvény Szabics kikötő

URL: részletes programok, jelentkezés >>>

A Szabics kikötő és Szabadidőpart februári programjai

Február 04. Túra a vízimadarak védelméért

Vizes Élőhelyek világnapja alkalmából a Hortobágyi Nemzeti Park-kal közösen szervezett gyalogtúra a Tiszavirág Ártéri Sétaúton, ami 2011-ben az év ökoturisztikai tanösvénye címet nyerte el. A téli ártéri erdő különleges hangulatát és az etetőhöz szoktatott madarak látványát nyújtja a túra. A hideg ellen forró teát, forralt bort és a kikötőben a kemence melegét kínálják a szervezők. Lehetőség nyílik madárfotózásra és madármegfigyelésre a decemberben felállított álcázott madár-lesből. A madarak közelsége miatt valóban a természet részévé válhatunk. Kb. 3 órás könnyű túra.

Február 11. Jégtúra a Tisza-tavon

Különleges téli kirándulás erdőn, nádason és a befagyott Tisza-tó gyönyörű részein át az Ó-halászi szigetre és vissza. A felállított pihenőpontokon forró teával és pogácsával. Kb. 5 órás könnyű túrán több természetvédelmi szempontból kiemelten fontos vizes élőhelyeket is felkeresünk. 10-órától

Február 18. Túrázz a csókért! 

Valentin nap alkalmából egy különleges "Túrázz a csókért" elnevezésű természetjáró sétát ajánlunk a vendégeknek a "Szerelmesek szigete"-nek méltán nevezett Tiszavirág Ártéri Sétaúton. Az itteni monda szerint ugyanis aki ezen a túrán a párjával közösen átkel a tanösvény hídjain, hosszú boldog párkapcsolatra számíthat! Távozás után, ha mégsem a reméltek szerint alakul az életük természetesen reklamációt nem fogadunk el, de a tapasztalatok szerint szakítani szándékozó pároknak nem ajánljuk a kirándulást, mert a szerelmesek szigetén tett túra általában mindig csókkal végződik. A forró szerelmes szíveket a túra előtti és utáni forralt bor csak tovább melegíti.
Indulás 10 órakor.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás