TeSzedd! 2014

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2014. május 09. - 2014. május 11.

Helyszín: országos programok

Idén háromnaposra bővül a Teszedd! elnevezésű szemétszedési akció, így május 9-11 között országszerte számos ponton lesz lehetőség kapcsolódni a programhoz. 

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség által szervezett program idén nem több naposra bővül, de csatlakozik az Európai Bizottság Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) elnevezésű projektjéhez is, amelynek keretében május 10-én 28 európai országban tartanak egyszerre a TeSzedd!-hez hasonló szemétgyűjtési akciókat. A program célcsoportjait elsősorban az ifjúsági szervezetek, tanintézmények és iskolák alkotják, de a vállalatokat, cégeket, önkormányzatokat, civil szervezeteket és gyerekes családokat is szeretnének bevonni a mozgalomba.

A rendezvény célja az önkéntesség népszerűsítése mellett egyrészt, hogy az emberek szűkebb és tágabb környezete megtisztuljon az eldobált szeméttől, másrészt pedig a szemléletformálás, hogy minél több ember figyeljen oda környezetére, és minél kevesebbet szemeteljen. A program gazdái várják helyi koordinátorok jelentkezését, akik találkozási pontot szerveznének, ezzel együtt minimum 10 fős csoportot regisztrálnának. Egyénileg regisztrálni és az egyes találkozási pontokhoz csatlakozni április elejétől május 2-ig lehet az interneten keresztül.

A szervezők a szemét elszállítását és ártalmatlanítását vállalják, valamint biztosítják a szemétszedéshez szükséges eszközöket.

A TeSzedd! akcióban összesen 1075 helyszínen több mint 100 ezer önkéntes vett részt az akcióban

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás