Urbania21 – okos megoldások, melyekkel működik a város

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2014. szeptember 17. - 2014. szeptember 18.

Helyszín: SYMA Csarnok Budapest Dózsa György út 1.

Mik azok a fejlesztések, melyek segítségével élhetőbb lesz egy település? Hogyan hasznosíthatók az okos megoldások a városfejlesztésben? Az első Urbania21 szakkiállítás ebben a témában teremt fórumot a lakosság, szolgáltatók és a fejlesztők között.

Okos megoldások, melyekkel működik a város. 2014. szeptember 17-18., Budapest, Syma rendezvényközpont.

Szeptemberben első alkalommal kerül megrendezésre az Okos hálózatok – Okos technológiák – Okos városok magyarországi szakkiállítása, az Urbania21. Az élhető városok irányításában és fejlődésében az intelligens rendszerek alapvető szerepet játszanak, ezek bemutatására jött létre a kezdeményezés. A kiállítás gyakorlati szempontból mutatja be, milyen fejlesztések segítségével lesz egy város élhetőbb, „okosabb”. Olyan programokat és projekteket ismerhetünk meg, melyek tervezésében és működtetésében az innováció, az intelligens rendszerek illetve a fenntarthatóság együttesen jelenik meg.

Mitől lehet intelligens a közműrendszer és a közlekedés? Mit jelent az ökohatékony energiagazdálkodás? Hogyan épülnek az innovatív parkolóházak? Milyen az a légi irányítási rendszer, amiben a repülőgépek csökkenthetik a települések környezeti terhelését? Hogy néz ki egy innovatív vasúti személykocsi? Egyebek mellett e kérdésekre is választ kaphatunk azon az egyedi szakkiállításon, mely először teremt fórumot a lakosság, a szolgáltatók és az okos technológiák fejlesztői és szállítói között. Érdekesség, hogy a hagyományos elhelyezésű standok mellett egy újszerű Smart&Green Square biztosít majd közös teret az egyedi megoldások és innovációk bemutatásának.

A kiállításon a fejlesztők, gyártók, tudásközpontok és üzemeltetők mellett az önkormányzatok, állami intézmények is bemutatják tevékenységüket, illetve ismertetik a költséghatékony és fenntartható működésre vonatkozó fejlesztési céljaikat.

Az Urbania21 előkészítése és szervezése jelenleg is zajlik, a szervezők folyamatosan fogadják a kiállítói jelentkezéseket. A kiállítás védnöke és szakmai partnere a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Budapest Főváros, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Közlekedéstudományi Egyesület, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, a Magyar Mérnöki Kamara, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Magyar Útügyi Társaság, a Magyar Logisztikai Egyesület és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás