Mikulás napi geotúra Tátika és Rezi várába

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2014. december 06.

Helyszín: Tátika-Rezi régió, Zala megye

URL: www.szarvashaz.hu

Email cím: szarvashaz@szarvashaz.hu

Mikulás napon a Keszthelyi-hegység északi részére, Tátika és Rezi várához, egy geotúrákkal eddig alig feltárt vidékre indulunk. A két várnak nemcsak a története különbözik gyökeresen, hanem a várhegyet és a falakat felépítő kőzetek is eltérőek. És természetesen az alapkőzeten létrejött két vegetáció típus is teljesen más, melyet még ilyenkor, a nyugalmi időszakban is érdemes közelebbről szemügyre venni. Míg a tátikai bazalton háborítatlan ősbükkösben vezet utunk, addig Rezi várának dolomit platóit melegkedvelő tölgyesek uralják. Mindezekről bővebben az alábbiak szerinti túrán lehet többet megtudni.

Időpont: 2014. december 6.

Találkozó: 10.00 óra, Hidegkúti erdészház, a Bazsit Zalaszántóval összekötő út felénél. Parkolás a műútról lekanyarodva, az erdészház előtt. Koordináták: 46°54’39.9"N 17°14’39.0"E

Útvonal: 1. Hidegkúti erdészház – Ősbükkös – Tátika vára – Hidegkúti erdészház. 2. Rezi vár parkoló – Rezi vára – Rezi vár parkoló. Figyelem! A két helyszín közötti utat gépkocsikkal tesszük meg! Akik tömegközlekedéssel érkeznek, azok a gépkocsikban szabadon maradó helyeken utazhatnak, melyet a helyszínen, szívességi alapon szervezünk meg. Kérjük az autóstársak segítségét és megértését!

Táv/szintemelkedés: 9 km/350m

A túra időtartama: kb. 4 óra.

Részvételi díj: 900 Ft/fő

Egyéb: időjárásnak megfelelő, réteges, meleg öltözék és bejáratott lábbeli ajánlott. Folyadék és élelem legyen a hatizsákban egész napra. A túra összes résztvevője a Geotrek-Világjárók Boltjában beváltható 500 Ft-os kupont kap ajándékba.

Jelentkezés: december 5. péntek este 20.00 óráig., e-mailben: szarvashaz_kukac_szarvashaz.hu, vagy sms-ben: 06 30 919 58 68. Telefonhívással történő jelentkezésre nincs mód! A túravezető a jelentkezésekre leghamarabb december 4-én fog visszaigazolást küldeni. Kérjük megadni a nevet, a csoport létszámát és egy mobiltelefon elérhetőséget a jelentkezés során.

Mindenki szeretettel vár a túravezető,

Czibula György
a Bakony-Balaton Geopark geotúra-vezetője

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás