Környezeti nevelés a gakorlatban – programok óvodás és iskolás csoportoknak

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. március 12. - 2015. június 30.

Helyszín: Szamóca Kiskertész Tanoda a Füvészkertben: 1083 Budapest, Illés u. 25

Letölthető anyag

Élmény és ismeret dús sétára hívjuk a gyerekeket és az őket kísérő pedagógusokat a Szamóca Kiskertész Tanodába a budapesti FÜVÉSZKERT gazdag és látványos gyűjteményei közé.

Tapasztalat alapú, játékos tanulás által a gyerekek észrevétlenül sajátítanak el komplex ismereteket a földgömbről, kontinensekről, különböző éghajlatokról, ezek jellemző növényeiről, állatairól, érdeklődési is tudásszintjükhöz igazodva. A program keretében, kertészkedős foglalkozást tartunk, az elkészült alkotásokat (általában beültetett növényeket) a gyerekek hazaviszik, ezzel is tovább éltetve a megszerzett élményt, tudást.

Választható programok:

1. Világ körüli utazás növényekkel A „Világ körüli utazás növényekkel” program missziója közelebb hozni a gyerekeket a természethez, a növény és állatvilág sokszínűsége által. Kertészkedünk: magokat vetünk, palántázunk, szüretelünk körbe járva a földgömböt.
Öt kontinens növényeit ismerjük meg a Füvészkert gyűjteményein keresztül.(választható kontinensek: 1:Ausztrália/Új-Zéland 2: Afrika, 3: Európa, 4: Ázsia, 5: Amerika)
2. Fenntartható városi kertészkedés
Kerti kaland az aszfaltrengetegben, avagy hogyan kertészkedhetsz balkonodon télen-nyáron… Megmutatjuk hogyan lehet saját kerted ehető növényekkel a teraszodon, hogyan védd meg a hasznos bogarakat, madarakat.
Választható témák:
legyen saját veteményeskerted
legyen saját fűszerkerted
legyen saját gyógynövénykerted
legyen saját virágoskerted
madáretető készítés, madáretetés
bogárszálloda készítés
3. Kincskeresők
Füvészkerti kincskereső- a Füvészkert megismeréséhez
Trópusi kincskereső – a trópusi növények megismeréséhez
Botanikai kincskereső – kiválasztott növények megismeréséhez
4. Rendhagyó környezeti óra (iskolásoknak)- a környezetismeret tantárgy tananyagának gyakorlati feldolgozása. Témák megbeszélés szerint a tankönyv ismeretanyagához alkalmazkodva. (p. erdők, ökoszisztémák, biodiverzitás…)

Árak, bejelentkezés, időpont egyeztetés: http://www.gyerekkertesz.hu/article/346-szamoca_kiskertesz_muhely/

Szamóca Kiskertész Klub egyéni jelentkezőknek kéthetente szombatonként. Időpontok, bejelentkezés, árak: www.gyerekkertesz.hu és https://www.facebook.com/Szamocatanoda

szamocatanoda@gmail.com
www.gyerekkertesz.hu
gyerekkertesz.viltor.hu
www.facebook.com/Szamocatanoda
gyerekkertesz.cafeblog.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás