Környezetvédelmi gyorstalpaló az Avason

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. április 21. - 2015. május 06.

Helyszín: Miskolc Szent György u. 42.

Környezetvédelmi „gyorstalpalót” szervez az Ökológiai Intézet Alapítvány az Avason élők számára. Három alkalommal különböző témákról hallhatnak tájékoztatókat az érdeklődők és oszthatják meg tapasztalataikat, kérdéseiket, a szakemberekkel.

2015. április 21-én, kedden 9.00-12.00 között például a Greencity mozgalomról, Miskolc város helyi védett értékeiről, a zöldfelület és külterületek védelméről, a védett növényekről, talajvédelemről lesz szó az Avasi Közösségi Térben (Szent György u. 42.).

2015. április 28-án, kedden 9-12 óra között terepbejárásra kerül sor. Bekukkantanak a résztvevők a Szilvás utcai Settlement lakásba, ahol megismerkedhetnek a panelkertészet fogásaival. Ezt követően az Avasi pihenő parkba, majd az Avasi Arborétumba mennek, ahol a zöldfa gyűjteményt, közösségi és komposztkertet tekinthetik meg. Találkozó 9 órakor az Avasi Közösségi tér bejáratánál.

2015. május 6.-án szerdán 9.00-12.00 között a panel körülmények között is lehetséges zöld életmódról, háztartási praktikákról esik szó, (pl. vegyianyag-, energia-, víztakarékosság, közlekedés, hulladék). Az élelmiszer adalékoktól, a fogyasztóvédelmen át a balkonkertészetig, egyéni és közösségi lehetőségekről is szó esik.
A környezetvédelmi „gyorstalpalóra” elsősorban az avasi lakosokat, és civil szervezetek, lakásszövetkezetek, rendőrség, polgárőrség munkatársait várják a szervezők. Céljuk, hogy egyéni és közösségi szinten is hozzájáruljanak a helyiek életminőségének javításához, az ehhez szükséges ismeretek terjesztéséhez.

A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezés (név, elérhetőségek megjelölésével) szükséges:
Ökológiai Intézet Alapítvány, iroda@ecolinst.hu
46/382-095, 70/600-2852

Támogató:
„Szociális célú városrehabilitáció-Miskolc Avas-dél akcióterületen” című
ÉMOP-3.1.1-12-2013-0011 számú projekt
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás