Parkerdő természetesen program szakmai bejárás

Dátum: 2012. március 29.

Helyszín: Gödöllő, Csemetekert 13.

A Pilisi Parkerdő Zrt. gondozásában 2011. április elején sikeresen elindult a Parkerdő természetesen 2010-2012 természetvédelmi program, amely az előző pályázati időszak munkálatainak folytatását, szélesebb körben való kiterjesztését teszi lehetővé.

Az új program során összesen 8 erdészetben, védett erdőterületek rehabilitációjára (erdőszerkezet átalakítás), veszélyeztetett és ritka növény- és állatfajok, életközösségek védelmére, védett területeken fennmaradt, az ökológiai kapcsolatokat gátló kerítések bontására, valamint bolygatott, hulladékkal szennyezett élőhelyek helyreállítására jelentős részben az elmúlt hónapok során került sor. A munkálatok még jelenleg is zajlanak.

A 2012. március 29-i szakmai bejárás során a Gödöllőt és térségét érintő munkálatok eddigi eredményeit tekintjük át. A bejárásra ezúton tisztelettel meghívunk.

A helyszíni bejárás időpontja: 2012. március 29. (csütörtök), 13.00 óra Találkozó és a bejárás indító pontja: Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészete (Gödöllő, Csemetekert 13.)

Az eseményen résztvevők megismerkedhetnek azokkal a korszerű erdészeti eljárásokkal, módszerekkel, amelyek alkalmazásával a pályázat érintette területeken néhány év múlva már egészségesebb, a jövőben önmagukat megújítani képes erdőállományok hozhatók létre.
A szakmai bejárás során tájékoztatást adunk a „Parkerdő természetesen 2010-2012” program egyéb területeket érintő munkálatairól is.
A bejárást vezeti: Vígh Andrea a Pilisi Parkerdő Zrt. kommunikációs előadója

Tervezett program:

12.45-13.00 találkozó a Pilisi Parkerdő Zrt. Gödöllői Erdészeténél (Gödöllő, Csemete kert 13.)

13.00-13.20 az érintett erdőrészlet megközelítése az erdészet autóival

13.20-14.40 tájékoztatás a „Parkerdő természetesen 2010-2012” program főbb elemeiről, különös tekintettel a Gödöllőt és térségét érintő munkálatokról – a bejárás helyszínén eddig végzett erdőszerkezet-átalakítási beavatkozások eredményének megtekintése és a tavaszi
csemetepótlás, ültetés terepi bemutatása

13.40-15.10 rövid séta a bejárás következő helyszínére, majd ott a bálványfa visszaszorítás gyakorlati, természetvédelmi indokoltságának, a kezelés eddigi eredményeinek bemutatása

kb. 15.30-kor visszaérkezés a kiindulási pontra

A bejárás célja, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. – mint az érintett terület gazdája és kezelője – tájékoztatást adjon a Gödöllő környéki erdők kijelölt területeinek Európai Uniós forrásból történő megújulásáról, az azzal kapcsolatos erdészeti
munkálatokról, valamint a beavatkozás jövőbeni várható hatásairól. A programot csak szélsőséges időjárási körülmények
esetén halasztjuk el. Kérjük, amennyiben nem biztos a megrendezést illetően, indulás előtt tájékozódjon a 06-20-984-6166-es
telefonszámon.  A programmal kapcsolatos további információkért kérjük, hívja Vígh Andreát a fenti mobilszámon!

Kérjük, hogy részvételi szándékodat legkésőbb 2012. március 27-ig egy e-mailben jelezd! Köszönjük!

üdvözlettel,  Morva Gábor
Tel.: 06 30 330 3000