Nemzetközi versenyen indul az ODOO Project szolárháza

Dátum: 2012. augusztus 09.

Helyszín: Budapest, Kőbányai út 30.

Egy különleges sajtóeseményre szeretnénk invitálni, ahol elsők között ismerkedhet meg a hamarosan nemzetközi megmérettetésen résztvevő szolárházzal, amelyet a Budapesti Műszaki Egyetem csapata a Siemens támogatásával hozott létre. Az ODOO projekt bemutatóján az is kiderül, hogyan képes a ház több energiát termelni, mint amennyit elfogyaszt.

Készen áll a nemzetközi megmérettetésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatóinak innovatív technikai megoldásokat felvonultató szolárháza. Az ODOO Project közel 2 éve készülő alkotása augusztus közepén indul Madridba a Solar Dechatlon Europe versenyre, ahol többek közt az energiahatékonyság és a környezeti fenntarthatóság szempontjai alapján mérik össze a résztvevő 20 egyetemi csapat munkáját. Magyar pályamű első alkalommal vehet részt a nemzetközi versenyen.

Szeretettel meghívjuk az ODOO Project szolárházának ünnepélyes bemutatójára, ahol a főszponzor Siemens Zrt., a BME és az ODOO Project képviselőitől tudhat meg részleteket a házról és a nemzetközi versenyről. Az eseményen személyesen is megtekintheti a házat,
amellyel a magyar egyetemi hallgatók a rangos nemzetközi versenyen képviselik majd hazánkat.

Az eseményen részt vesz:
Dr. Péceli Gábor rektor, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Dale A. Martin elnök-vezérigazgató, Siemens Zrt.
Zeitler Balázs projektvezető, ODOO Project

Várjuk Önt 2012. augusztus 9-én (csütörtökön) 10.30 órakor a MÁV Északi Járműjavítóban. 1101 Budapest, Kőbányai út 30.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát 2012. augusztus 8-án 12:00 óráig szíveskedjen jelezni Ganzler Orsolyánál a ganzler.orsolya@cafecommunications.hu e-mail címen vagy a +36 (20) 247 1623-as telefonszámon.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szolárház építési területen helyezkedik el, ezért megtekintése lapos talpú cipőben ajánlott!