A rovat kizárólagos támogatója

Norvég Civil Támogatási Alap sajtótájékoztatója

Dátum: 2013. február 12.

Helyszín: Budapest, II. ker. Zivatar u. 1-3.

Forrás: http://www.norvegcivilalap.hu

A Norvég Királyi Nagykövetség az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Iroda valamint az Ökotárs Alapítvány és az Autonómia Alapítvány, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány – Magyarország ezúton tisztelettel meghívja Önt az
EGT/Norvég Civil Támogatási Alap sajtótájékoztatójára.

A sajtótájékoztató helyszíne és időpontja: 2013. február 12. (kedd), 14.00-14.30 óra, Európai Ifjúsági Központ, Budapest, II. ker. Zivatar u. 1-3.

2008-2011 között az Ökotárs Alapítvány és partnerei működtették az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus Civil Támogatási Alapját. A nagysikerű program keretében akkor összesen 240 civil szervezet projektje valósult meg az összesen 6,3 millió euró támogatásból.
Az EGT/Norvég Alapok új finanszírozási periódusa keretében a támogatók ismét az Ökotárs vezette négytagú konzorciumot választották ki a civil alap lebonyolítására, amelynek keretében idén és jövőre összesen 11 millió euró szétosztására lesz lehetőség.

A február 12-én nagyszabású konferenciával elinduló program átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”. Az Alap első pályázati felhívásainak meghirdetésére a nyitórendezvénnyel egyidejűleg kerül sor.

A Norvég Civil Támogatási Alapot bemutatják:
Tove Skarstein, a Norvég Királyság nagykövete
Steinar Hagen, a Norvég Királyság Külügyminisztériuma, főosztályvezető
Móra Veronika, Ökotárs Alapítvány, igazgató

Az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus az Európai Gazdasági Térséghez tartozó, de nem uniós országok – Norvégia, Izland és Liechtenstein – programja az Európai Unióhoz újabban csatlakozott illetve gyengébben fejlett országok felzárkóztatására és támogatására. Az alapok második, 2009-14 közötti támogatási ciklusának két fő célkitűzése a kontinensen belüli társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek csökkentése és a támogató illetve a kedvezményezett országok közötti kétoldalú kapcsolatok építése.

Részvételi visszajelzés és bővebb információ: Ökotárs Alapítvány
tel: (1)411-3500, fax: (1)411-3515, e-mail: info@okotars.hu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás