A rovat kizárólagos támogatója

A klímaváltozás hatása Európa és Észak-Amerika erdőségeire

Dátum: 2015. február 02.

Helyszín: 1051 Budapest Nádor u. 9 CEU

AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS ÉS HATÁSAI EURÓPA ÉS ÉSZAK-AMERIKA ERDŐSÉGEIRE  –  ANDREW GILLESPIE az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség Kutatás-fejlesztési Hivatala Nemzeti Kitettséget Kutató Laboratóriumának igazgatóhelyettese előadása

FEBRUÁR 2. HÉTFŐ, 18:00 NÁDOR U. 9, CEU AUDITÓRIUM

KÖSZÖNTŐT ÉS NYITÓBESZÉDET MOND JOHN SHATTUCK, A CEU ELNÖK-REKTORA

NYITÓBESZÉDET MOND ÉS AZ ELŐADÓT BEMUTATJA:
COLLEEN BELL ŐEXCELLENCIÁJA, AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK MAGYARORSZÁGI NAGYKÖVETE

ABSZTRAKT: A Föld éghajlata változóban van. Emelkedik a hőmérséklet, a csapadékmintázatok elmozdulnak, és már most tapasztalhatók szélsőséges időjárási jelenségek, így például heves viharok és rekordmagas hőmérsékletek. A klíma változása elkerülhetetlenül előidéz bizonyos változásokat az erdők védelmét és fenntarthatóságát illetően is. A jelen előadás az éghajlatváltozás tudományos hátterének egyes aspektusait mutatja be, továbbá hogy mi mindent jelenthet majd az klímaváltozás Európa és Észak-Amerika erdőségeire nézve, és mit teszünk, hogy ezekre felkészüljünk.

ÉLETRAJZ
: Andrew Gillespie több mint 25 év kutatási és kutatásvezetői tapasztalatra tett szert különböző környezetvédelemmel, illetve természeti erőforrásokkal foglalkozó szervezeteknél. Jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkezik az erdő ökoszisztémájának feltérképezésében, nyomon követésében és értékelésében, valamint a fenntartható erdőgazdálkodás és az erdő és az éghajlat kölcsönhatásainak terén.

KONTAKT:
COLLEEN SHARKEY Nemzetközi média menedzser, CEU
RSVP: sharkeyc@ceu.hu
Mobil: + 30 916 2273 (csak angolul)
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás