A rovat kizárólagos támogatója
greenfo

A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) a magyar természetvédelem védjegye, amely mindig élen járt a hazai természetvédelmi munkában – jelentette ki Őri István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára Debrecenben, annak kapcsán, hogy igazgatóváltás történt a HNP élén.

“Az új feladatok, az új arculat kialakításában a HNP-nek kitüntetett szerepe volt, s ennek a munkának egyik oszlopa Aradi Csaba, a most nyugdíjba vonult igazgató” – tette hozzá az államtitkár. Közölte: Aradi Csaba saját kérésére nyugdíjba vonult. Az igazgatói posztra pályázatot írtak ki, amit Sándor István, a HNP eddig igazgató-helyettese nyert el, szeptember 1-jétől ő irányítja az ország első nemzeti parkjának munkáját.
Őri István hozzátette: nemzedékváltás történt az igazgatói poszton, amikor is új kihívás van a magyar természetvédelem, így a HNP előtt is. “A barátságos természetvédelem című program végrehajtásában – az előkészítésben jelentős szakmai szerep jutott Aradi Csabának -, a HNP-nek példát kell mutatnia” – mondta. Őri István szerint ma Magyarországon egyedülálló, hogy valaki önként, méltósággal tud úgy visszavonulni, hogy azt a csúcson teszi, s átadja helyét a fiatalabb nemzedéknek, de tanácsadóként ott marad és segíti az őt követő munkáját.

Haraszti László természetvédelmi helyettes államtitkár méltatta Aradi Csaba leköszönő igazgató érdemeit. Szavai szerint az építkezés befejeződött, most már a több mint 60 ezer hektáros természetvédelmi terület működtetése, 70 ezer hektár fölé való növelése következik. Sándor István, a HNP új igazgatója az MTI érdeklődésére a legközelebbi feladatnak azt nevezte, hogy a HNP igazgatósága Debrecenből kiköltözik a Hortobágyra. “Fontos lépés, hogy az ott élőkhöz közelebb legyünk” – mondta a kedden beiktatott új igazgató.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás