Hirdetés

A Borneó szigeti olajpálma-ültetvények munkásai szándékosan mészárolják az orángutánokat – állította Jakartában egy civil szervezet. Borneón 2006-ban legkevesebb 1500 orángután pusztult el, többségüket megölték, arra hivatkozva, hogy megeszik az olajpálmák magját – közölte Hardi Baktiantoro, az Orángutánvédő Központ igazgatója.

“Az orángutánokat az olajpálma-ültetvények munkásai kínozzák, mivel az ültetvényeken bóklásznak és megeszik a magokat” – mondta Baktiantoro. Az orángutánokat gyors kihalás fenyegeti a rohamos indonéziai erdőirtás miatt, ami a pálmaültetvények szaporodása miatt gyorsult fel erőteljesen. Ezek a fán élő, hosszú szőrű főemlősök csak Szumátra és Borneó szigetén élnek szabadon.

Az Orángutánvédő Központ videofelvételeket mutatott be majomhullákról, a fejükön a sebeket a civil szervezet szerint a mezőgazdasági munkások okozták. A szervezet felszólította a jakartai kormányt, hogy vonja meg a borneói olajpálma-ültetvényeseknek adott hatalmas koncessziókat.
Indonézia a világ második legnagyobb pálmaolaj-termelője Malajzia után. A két ország együttesen a világtermelés 85 százalékát adja.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás