Hirdetés

A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszer-feldolgozó és -csomagoló vállalata támogatja a WWF környezetvédő szervezet törekvéseit, amelyek az erdőgazdálkodásban a természeti környezet megújítására fektetik a hangsúlyt.

Ennek egyik gyakorlati megvalósítása a „szálaló erdőgazdálkodás”, amelyet Magyarországon a Pilisi Parkerdőgazdaság is bevezetett. A Tetra Pak Magyarország, a WWF Magyarország és a Pilisi Parkerdő kedden újságíróknak mutatta be a szálaló erdőgazdálkodás lényegét a budai Hárs-hegyen illetve az itt található tanösvényen.

Gálhidy László programvezető WWF Magyarország

Gálhidy László programvezető WWF Magyarország

„A Tetra Pak számára különösen fontos, hogy termékei előállítása során minél kevésbé szennyezze környezetét és minél nagyobb mértékben használjon fel megújuló forrásokat – mondta el Hana Zmítková, a Tetra Pak Duna (Ausztria, Csehország, Magyarország, Szlovákia) vállalati kapcsolatok és környezetvédelmi igazgatója. – Ezért a Tetra Pak italkarton dobozok egyik alapanyagául szolgáló faanyagot szigorúan ellenőrzött, megújuló forrásokból szerezzük be, a gyártási folyamat során egyre inkább igyekszünk úgynevezett „zöld energiát” felhasználni, csomagolóanyagaink pedig szelektíven gyűjthetőek és újrahasznosíthatóak. A szálaló erdőgazdálkodás terjesztésének támogatása szintén e program része.”

A WWF Magyarország és a Tetra Pak Magyarország együttműködése 2007 őszén kezdődött, s a közös munka keretében a Tetra Pak lett a Pilisi Parkerdő és a WWF Magyarország által a Budai-hegységben folytatott szálaló erdőgazdálkodási program fő támogatója.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás