A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: kormany.hu

A volt Ludovika Akadémia épületébe fog beköltözni a megalakuló Nemzeti Közszolgálati Egyetem, de ezt megelőzően a Természettudományi Múzeum által is használt, rendkívül rossz állapotú műemlék épület mihamarabbi felújításra szorul.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem központi épülete lesz majd a volt Ludovika Akadémia, azonban sem ez, sem pedig a felújítási munkálatok nem fogják érinteni a Természettudományi Múzeumot – szögezte le Nagy Anna sajtótájékoztatóján.

A kormányszóvivő elmondta: az épület nagyon rossz állapotban van, és ezért nagy szükség van a renoválásra. A kormánynak határozott célja – tette hozzá -, hogy a felújítási munkák ne zavarják a múzeum működését, és ne kelljen a múzeumnak elköltöznie. Ha mégis költözésre kerülne sor az épület rendbetételének ideje alatt, akkor az csakis az értékes gyűjtemény megóvása miatt történhetne meg.

A Kormány szándéka továbbá, hogy ne csak a Ludovika Akadémia, hanem a környéke is megújuljon. A cél az, hogy egy egyetemi campus jöjjön létre sportpályákkal, valamint egy rendezettebb Orczy parkkal – tájékoztatott Nagy Anna, hozzáfűzve: ez a célkitűzés a kerületi városvezetés szándékával is megegyezik.

Kapcsolódó anyagok:

Útilapu a múzeumnak?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás