Hirdetés
Forrás: komany.hu

Ismét fordult a kocka: a legújabb verzió szerint a budapesti intézménynek mennie kell.

A Természettudományi Múzeum szakmailag igényes egy egységben történő elhelyezése – annak ellenére, hogy 1993 óta napirenden szerepel – mind a mai napig nem megoldott. Jelenleg a múzeum három helyen működik.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Természettudományi Múzeum június 10-én egyeztetést folytatott a múzeum jövője és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campuson való elhelyezése tárgyában, s erről sajtóközleményben tájékoztatják az érdeklődőket.

A minisztérium közleménye szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek a jelenleg kihasználatlan épületekkel rendelkező Ludovika Campusba történő beköltözése lehetővé teszi, hogy a Természettudományi Múzeum újabb területeket kapjon, ezzel javuljanak az elhelyezési körülményei, és csökkenjen azon telephelyeinek száma, ahol a Természettudományi Múzeum jelenléte más múzeumok beköltözését akadályozza. A Ludovika korábbi lovardájában, illetve a felszín alatt kialakított termek továbbra is a Természettudományi Múzeum használatában maradnak. Arról nem szól a közlemény, hogy milyen épületeket kapna a múzeum.

A Természettudományi Múzeum vezetése kezdetektől fogva részt vesz a Ludovika Campus megújítását célzó szakmai előkészítésben. A közlemény szerint a világvárosokra jellemző múzeumi negyed kialakítása esetén – amely a közeljövőben, mint Andrássy múzeumi negyed várhatóan szerepel a kormány napirendjén, – szakmailag és költséghatékonyság szempontjából is indokolt lehet, hogy oda más múzeumokkal együtt a Természettudományi Múzeum is átköltözzön.

Korábbi sajtócikkek szerint ugyanakkor a jeolenlegi elképzelés szembemenne a múzeum rendszerváltás óta tartó fejlesztésével, amely eddig milliárdokat emészettt fel. Részletek itt >>>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás