A rovat kizárólagos támogatója

A Tiszántúli Természetvédő Társaság vezetőjét május 30-án vette őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda vesztegetés gyanújával, két napra rá viszont a Debreceni Városi Bíróság szabadlábra helyezte. Ezt az ügyészség megfellebbezte, és Zsák Ferencet június 16-án egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték, amelyet október 15-ig meghosszabbítottak. Zsák Ferenc most a cellájából üzent a zöldeknek.

Nyílt levél természetvédő barátaimnak

Tisztelt Természetvédő Barátaim!

Engedjétek meg, hogy köszönetemet fejezzem ki azért a bátor kiállásért, amelyet mind az én személyes sorsom, mind a magyar természetvédelem életben tartása érdekében tanúsítottatok a honi közvélemény előtt egy olyan nehéz történelmi időszakban, amikor a közöny és a félelem sokkal inkább tetten érhető, mint az igaz ügyek felvállalása, a civil kurázsi kinyilvánítása olyan nemes célok érdekében, mint a demokrácia, a demokratikus szabadságjogok és a biológiai sokféleség védelme.

Külön köszönettel tartozom mindazoknak, akik oly sokat fáradoznak személyes sorsom jobbra fordulásán, és éltetik bennem a reményt, hogy az európai közvélemény is értesül az Európai Unió jogintézményei előtt általam kezdeményezett közösségi jogi eljárásokról, a győrszentiváni élőhelyek, a sajóládi-erdő és a girincsi-erdő visszafordíthatatlan természetkárosodásáról.

Egykor azt a maximát fogalmaztam meg magamnak miszerint: „Ahhoz, hogy valóban szabadnak érezhessük magunkat, a természet rabjává kell válnunk.” Most paradox módon, azért váltam rabbá, mert szerettem volna megmenteni a természet egy piciny darabját, egy olyan Európában már kipusztult, Magyarországon a kipusztulás szélén álló élőhelytipust, amelyet kötelességünk lenne megmenteni a jelen és a jövő nemzedékei számára.

Innen, a zárkámból üzenem minden természetvédőnek, hogy ne adják föl a harcot, amit Magyarország és a Kárpát-medence kivételes természeti örökségéért vívnak.

Az én sorsom legkevésbé számít ebben a küzdelemben, hiszen a természet én nekem már annyi örömet, boldogságot adott, annyi szépet és jót, hogy nem túl nagy áldozat szenvedni érte.

Aki nem leli örömét a természetben, az az Istenben is elveszíti.

Baráti üdvözlettel:
Zsák Ferenc Tibor
természetvédő
 

Kapcsolódó anyagok:

Koncepciós perrel üzen a kormány a civileknek

Tüntetés a letartóztatott természetvédő mellett

Audi gyárbővítés: kijelölték a kompenzáció helyszíneit

Audi-ügy: letartóztatták a TTT elnökét

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás