A rovat kizárólagos támogatója

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp) a halászati hatóság által április 1. és június 29. közötti időszakra elrendelt harcsafogási tilalom miatt úgy döntött, hogy bizonyos feltételekkel visszaváltja a harcsahorgászok idei évre kiváltott balatoni területi engedélyét.

A halászati hatóság – a BHNp kezdeményezésére – az előző évekhez hasonlóan idén is feloldotta a pontyfogási tilalmat, viszont az elmúlt évben tapasztalt harcsa elhullás miatt, a Balaton maradék harcsaállományának védelme, és a halfaj sikeres ívása érdekében április 1. és június 29. között teljes körű fogási tilalmat rendelt el erre a ragadozó halfajra.

A harcsára elrendelt fogási tilalommal a BHNp szakmai alapon teljes mértékben egyetért – hangsúlyozta a társaság a közleményében. A területi engedélyek visszavásárlását azért teszik lehetővé, mert a tilalom új helyzetet teremt azok számára, akik kifejezetten harcsára szeretnének horgászni, és ezért váltottak engedélyt.

Az új tilalom miatt a horgászjegyeket értékesítő halgazdálkodási társaság három feltétellel biztosít lehetőséget siófoki központjában a területi engedélyek visszaváltására: ha a horgász az általa vezetett tavalyi fogási naplóját visszaküldte a társaság részére, tavaly minimum 25 kiló harcsát fogott, továbbá az összes fogási eredményében a harcsa aránya több, mint 50 százalék.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás