A rovat kizárólagos támogatója

Az Élőlánc Magyarországért tiltakozását fejezi ki az Ángyán József országgyűlési képviselő, Ács Sándorné, az Élőlánc elnökségi tagja, valamint a gazdák lejáratását célzó, egyre szélesedő rágalomhadjárat ellen.

Az Élőlánc Magyarországért a fenntartható vidékfejlesztés alapján a családi gazdaságok mellett áll, akik már 2012. március 13-án nyilvános petícióban jelezték az állami földekre vonatkozó pályázatok körüli anomáliákat. Ángyán József országgyűlési képviselő pedig a napokban hozta nyilvánosságra a Fejér megyei állami földek nyertes pályázatait elemző anyagát a www.kielegyenafold.hu honlapon, mely az utóbbi fél évben pontosan dokumentált tényekkel tudósított a pályázatok körüli eseményekről.

Válaszul a protestáló gazdák fenyegetéseket kaptak, majd a közszolgálati médiumokban lejárató kampány indult a gazdák, az őket segítő Ács Sándorné, és a tanulmányt közzé tevő Ángyán József országgyűlési képviselő ellen. Az első támadás a Magyar Nemzet 2012. március 14-i számában jelent meg Ács Sándornét illető rágalmakkal. Ács Sándorné a főszerkesztőhöz fordult az ügyben, és kérte levelének megjelentetését – ez a mai napig nem történt meg. Helyette 2012. április 3-án néhány soros pontosítást közöltek, mely még több pontatlanságot, csúsztatást tartalmazott.

A második támadás 2012. április 23-án, a Magyar Hírlap nyomtatott és online számában megjelent interjú, melyben Budai Gyula állított valótlanságokat Ács Sándornéról, aki kénytelen jogi eljárást indítani a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára ellen, személyiségi jogai, jó hírneve védelmében.

Végül az MTI tegnapi közleményében kommentár nélkül idézi egy a közlemény kiadásakor még nem is létező (!) blog bejegyzésében felsorolt rágalmakat. A névtelen bejegyzést tartalmazó blogot tegnap hozták létre, és az MTI Zrt. vezérigazgatója Belénessy Csaba rögtön hírértékűnek tartotta az ismeretlen forrásból származó, ellenőrizetlen információkat tartalmazó bejegyzést.

Az MTI által országos hírré emelt rágalmak közül egyetlen egy sem igaz. Követeljük, hogy az MTI helyreigazító közleményben tegye közzé e tényt!

Az Élőlánc Magyarországért továbbra is feladatának tekinti a magyar föld védelmét és a gazdák igazának képviseletét mindaddig, míg úgy érezzük, hogy a kormány és a hivatalos gazdaszervezetek eltávolodtak annak a feladatnak a végrehajtásától, amire megbízatásuk szól.

Budapest, 2012. május 3.
Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás