Hirdetés
greenfo/MTI

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a hatályos jogszabályok megsértéseként értékeli, hogy az MSZP nyilvánosságra hozta az állami földbérletpályázatok bírálati szempontjait, és jogi lépéseket tesz. Az MSZP szerint szubjektíven bírálták az állami földbérletpályázatokat.

Az NFA azt követően közölte ezt tegnap az MTI-vel, hogy Gőgös Zoltán és Harangozó Gábor MSZP-s képviselők sajtótájékoztatón bejelentették: nyilvánosságra hozták a dokumentumokat. Gőgös Zoltán közölte: a bírálati pontok csaknem negyven százalékát szubjektív kritériumok alapján oszthatta ki a földalapkezelő, így a rendszer "haszonleső oligarchák" földhöz juttatására volt alkalmas.

A földalapkezelő a vonatkozó jogszabályra hivatkozva közölte, a dokumentumokat a képviselő csak munkája végzéséhez használhatja fel, és a nyilvánosságra hozatal ellentétes egy kormányrendelettel, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Emlékeztettek, hogy Gőgös Zoltán május elején kérte az NFA-t a papírok kiadására, ennek a kérésnek a szervezet eleget tett. A rendelkezésre bocsátott dokumentumok a haszonbérleti pályázat részletes pályázati kiírásának elválaszthatatlan részét képezik, amelyet a pályázók regisztrációs díj megfizetése és titoktartási nyilatkozat aláírása ellenében vesznek át.

Harangozó Gábor MSZP-s képviselő a sajtótájékoztatón párttársa szavait kiegészítve azt mondta, a vesztes gazdáknak joguk van megismerni pályázatuk bírálati alapjait, de e jogukat eddig nem érvényesíthették. Az MSZP-s honatya közölte: a szocialisták jogi segítséget ajánlanak a gazdáknak, hogy ezen változtatni lehessen, és a jó erkölcsbe ütköző pályázati eredményeket semmisnek mondják ki.

Kapcsolódó anyagok:

Újabb csörte: Ángyán kontra MTI

Kormányátalakítás – Fazekas Sándor miért marad?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás