A rovat kizárólagos támogatója

Üdülj falun, mint egykor a nagyinál! Már egy hónapja elérhető a falusi turizmust népszerűsítő új internetes portál, mely a megszokottól eltérően nemcsak szállásokat és programokat kínál, hanem komplex módon igyekszik bemutatni a Vidék esszenciáját:

– kulturális kincsek a hagyományőrzéstől a szakrális helyekig;
– a magyar gasztronómia sokszínűsége a tájjellegű receptektől az ökogazdaságokig;
– természeti értékeink az arborétumoktól a nemzeti parkokig.
– közösségi tereink a termelői piactól a kézműves kirakodóvásárokig.

Nem titkolt cél és vállalás, hogy ezzel a kezdeményezéssel a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége igyekszik felélénkíteni a belföldi turizmust, melynek pozitív gazdasági és társadalmi hatása mellett nem elhanyagolható haszna utazásaink ökológiai lábnyomának csökkentése! Gondoljunk csak bele, hányan utazunk évente Horvátországba, Egyiptomba és különféle egzotikus tájakra -utazva ezzel több ezer kilométert-, miközben alig ismerjük hazánk izgalmas tájegységeit, melyek karnyújtásnyira vannak tőlünk!

Eligazodásunkat segíti egy intelligens térkép is, melyen csak ki kell jelöljük a felfedezni vágyott területet és máris megkapjuk az oda vonatkozó aktuális programokat, kulturális örökségeket, túraútvonalakat, borturisztikai bemutatókat, de még a kedvezményes csomagajánlatokat is! Próbálja ki az interaktív térképet és tűzze ki úticéljait!

A falusi turizmust népszerűsítő kezdeményezést felkarolták hazánk művészei is, hiszen a "Művészek a Vidékért" elnevezésű kampányhoz huszonegy olyan ismert személyiség csatlakozott, akiket megérint a szelíd turizmus, a természet közelsége, a környezettudatos életforma. Az új oldalon az egyes térségek természeti, kulturális értékeit, gasztronómiáját, a vidéki életet egy-egy színművész, televíziós személyiség mutatja be. A 21 felkért közismert személyiség között van többek között Szarvas József, Molnár Piroska, Sinkó László, Oszter Sándor, Trokán Péter, Buza Sándor, Barabás Évi, Klausmann Viktor, Nádasy Erika.

Programok a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

A falusiturizmus.hu honlap részletesen foglalkozik a környezet- és természetvédelemmel, külön rovatot is indított Ökotipp néven, aktuális hírekkel, programokkal. Most, 2012. június 5-én pedig a 40. Környezetvédelmi Világnap tiszteletére a Vidék Turisztikai Nagykövete, Nagy Bandó András kínál nekünk egy csokor „zöld” programot:

„Számomra Orfűn az egyik legnagyobb ajándék a jó levegő. A Mecsekben barangolva mindig rácsodálkozom a természet szépségére és sokszínűségére. Kirándulás közben szívesen térek be egy-egy faluba, ahol a helyi specialitások mellett szívesen beszélgetek a falubéliekkel. Nagy híve vagyok az ökoturizmusnak, ezért is bátorítok Mindenkit az alábbi programok meglátogatására és a honlapon lévő túraútvonalak felfedezésére.”

 

Csodálatos madárvilág túra – 2012. június 9.
A Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület legjelentősebb értékét madárvilága jelenti. A résztvevők a túra során szakvezetéssel járhatják körül a tavakat, a kilátótornyokból pedig cigányrécék, üstökös récék, gémek és számos egyéb madárfaj megfigyelésére nyílik lehetőség.

Epres Mecseki Élményzuhatag – 2012. június 9-10.
…kemencés, üstös, dagasztós, lekvárfőzős, bóklászós, beszélgetős, danolós… buktás, palacsintás, szörpös, tejfölös, aludttejes, tejszínhabos…
Cserkút, Biobia Porta

BIOTÁR – Országos Öko Expo és Bio Fesztivál – 2012. június 8-10.
A környezet- és egészségtudatosság témakörében közérthető előadások, gyakorlati bemutatók várják a fenntarthatóság eltökélt híveit és a lelkes érdeklődőket. Interaktív családi programok, gyermekműsorok, kreatív foglalkozások, zöld technológiák bemutatója, biotermékek vására vár minden kedves Érdeklődőt!
Sport Beach – Gárdony

Csatlakozz a falusi turizmushoz a FACEBOOK-on!

További információ:

Szalay-Zala Andrea – Titkár
Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége
1077 Budapest,Király u.93.
06 30/530-1642 – fatoszfotitkar@gmail.com

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás