Hirdetés

Az adatokat szolgáltató háttérintézménnyel együtt megszűnik a hivatalos vízállásjelentés és -előrejelzés – hívta fel a figyelmet közleményében az LMP frakcióvezetője, aki úgy fogalmazott, hogy az intézményleépítési hullám immár az emberéleteket és a vagyonbiztonságot is fenyegeti.

Újabb jelentős állomásához érkezett Magyarország átszervezése: a reformok eredményeként – az adatokat szolgáltató háttérintézménnyel együtt – megszűnik a hivatalos vízállásjelentés és előrejelzés. Az LMP határozottan tiltakozik az immár emberi életeket és vagyonbiztonságot fenyegető intézményleépítési hullám ellen. Azt kérjük az Orbán-kormánytól, hogy a világraszóló gazdasági sikerek idején próbálja meg garantálni legalább az ország működéséhez nélkülözhetetlen állami alapszolgáltatásokat.

A 120 éve folyamatosan közölt vízügyi adatok nem csupán a hajósok munkájához, hanem az ártéren élő 3-4 millió ember mindennapi életéhez is nélkülözhetetlenek. A párt már többször felhívta rá a figyelmet, hogy a környezet- és természetvédelmi illetve vízügyi intézményrendszer fenntartása létszükséglet egy modern európai állam számára, a kormány azonban láthatóan nem osztja ezt a véleményt.

A vízügyet szétszórták és megtizedelték, most pedig a vízjelző szolgálatot üzemeltető Vituki beszántása, illetve ingatlanainak dobra verése van napirenden. A holnapi vízállást – és így egy közelgő árhullámot, az abból fakadó mozgósítási teendők szükségességét – mostantól csak megtippelni lehet. Ide vezettek a “nem megszorítások”, és a tárcák között a kormányalakítás óta dúló presztízsharcok. Ha a kormány legújabb lépése nyomán beköszöntő információhiány emberi tragédiákhoz és gazdasági veszteségekhez vezet, annak felelősségét az Orbán-kabinet már nem fogja tudni “elmúltnyolcévezéssel” elhárítani magától.

Budapest, 2012. június 6.

Jávor Benedek
frakcióvezető
a Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke

Kapcsolódó cikk: Kirúgások a hatóságoknál: Jön az Illés-kommandó!

 

Kapcsolódó anyagok:

Elszáll a hajó – a VITUKI végnapjai

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás