A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Tállai András belügyminisztériumi államtitkár nagy hibának tartja, hogy Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca volt államtitkára a Fidesz parlamenti frakciójában foglal helyet.

"Ángyán Józsefet én egy naiv, hiszékeny embernek tartom, aki rossz tanácsadókra hallgat, és akit az ellenzék a saját céljaira használ fel. Még nagyobb hibának érzem, hogy egy ilyen ember a parlament Fidesz-frakciójában foglal helyet" – idézi Tállai Andrást az Észak-Magyarország című napilap mai száma.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lap két egész oldalas összeállításban számol be a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet "parlamentig elérő" termőföld-haszonbérleti pályázata körül kirobbant botrányról. A lap emlékeztet arra, hogy az Ángyán József által a pályázatokról elkészített elemzés politikai hátszéllel rendelkező nyertes pályázókról, strómanokról beszél.

A újságban a nyertes mellett megszólal Sárvári Attila, a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület titkára, aki attól tart, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiírt pályázat csak "főpróba" volt, mert 2014-ben 14 ezer hektár állami föld bérleti szerződése jár le, és ha azokat a területeket is "hasonló módon" osztják el, az "több falu és a vidék végét" is jelentheti.

A szakember ugyanakkor azt is elmondta: a pályázat nyertesei között sok tisztességes gazda is volt, de néhány nyertes esetében kérdések merültek fel, amelyekre egyelőre nem születtek megnyugtató válaszok, míg másokkal kapcsolatban azt feltételezik, hogy pusztán strómanként pályáztak, illetve csak a hektáronkénti 50-60 ezer forint területalapú támogatást szeretnék megszerezni.

Kapcsolódó anyagok:

Narancsos borsodi földügyek

Ángyán: a patkányt ki kell hozni a fényre

Itt az újabb Ángyán-jelentés

Ángyán mélyfúrásának döbbenetes eredménye

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás