A rovat kizárólagos támogatója

A világ legnagyobb farmergyártó cége bejelentette, hogy engedve a Greenpeace és 210.000 ember kérésének 2020-ig teljesen kivonja a káros anyagokat a ruhagyártásából. Döntésével a Levi’s a 11. nagy cégként csatlakozott a Greenpeace 2011-ben megkezdett Detox kampányhoz.

A Levi’s a 40 legnagyobb beszállítójától már 2013-ban megköveteli, hogy pontos adatokat adjon meg a szennyezés kibocsátásairól. A Greenpeace december 5-én mutatta be a tanulmányát a nagy divatcégek, többek között a Levi’s szennyezéseiről. Azóta világszerte 210.000 ember csatlakozott a Detox kampányhoz, és kérte a Levi’s-t, hogy vonja ki a mérgeket a gyártásái folyamatából. Mindeközben a világ több mint 80 városában tiltakoztak Greenpeace-aktivisták a Levi’s méreg használata ellen. Magyarországon egy óriási graffiti készült, amely a ruhaipar, a Levi’s, szennyezését illusztrálja.

A Levi’s a vállalásaival az egyik legzöldebb céggé vált, többek között például deklarálta, hogy 2015-re teljesen kivonja a legveszélyesebbnek számító mérgező PFC-ket (perflúrozott szénhidrogének), majd 2020-ig minden további káros anyagot a gyártási folyamatából.

Kapcsolódó anyagok:

Megruházta a Greenpeace a Zarát

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás