Hirdetés
greenfo/MTI

A víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak felülvizsgálatát is indokoltnak tartja a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki szerint tavaszra várható döntés ezek esetleges csökkentéséről.

Rogán Antal tegnap az M1 Az este című műsorában kifejtette: a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak esetében is áttekintik az árak alakulását, és az első vizsgálatok azt mutatják, hogy 2002 és 2010 között ezek árában is ugyanolyan, "igencsak energikus mértékű" növekedés történt, mint például a villamos energia vagy a gáz árában. Ezért a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjakkal kapcsolatban is van helye felülvizsgálatnak, de végleges döntés csak tavaszra várható – közölte.

A frakcióvezető a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentésről szólva elmondta azt is: abban állapodtak meg Németh Szilárddal, a rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetőjével, hogy legkésőbb az első negyedév végére minden fogyasztói panasznak a végére járnak.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára múlt pénteken közölte, hogy vizsgálják a víz és a szemétszállítás díjának mérséklési lehetőségét is.

Kapcsolódó anyagok:

A települési hulladékgazdálkodás válsága

Mindenki másként a rezsicsökkentésről

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás