A rovat kizárólagos támogatója

Tiszta és egyértelmű viszonyokat akarnak az Ángyán Józsefet támogató gazdák, akik „Gazdálkodó Családok Szövetsége” néven érdekképviseleti szervezetet alapítottak, melyhez a gazdák rendes tagként, az ügyet támogatók pártoló tagként csatlakozhatnak.

Az Ángyán Józsefet támogató gazdák szükségesnek tartják, hogy a gazdálkodásból megélni kívánó, magukra hagyott családoknak saját érdekképviselete legyen. Várják soraikba azokat a gazdatársakat, akik úgy érzik, hogy gazdaságuk fejlődése nincs biztosítva, így családjuk megélhetése és jövője veszélybe kerülhet.

A Gazdálkodó Családok Szövetsége követeli, hogy a Dr. Ángyán József nevével fémjelzett agrár- és vidékpolitikát, nemzeti vidékstratégiát következetesen és határozottan hajtsák végre, az abban foglalt nemzeti programokat haladéktalanul indítsák el!

Tiszta és egyértelmű viszonyokat akarnak, ezért követelik, hogy a termőföld vásárlás és bérlés esetén a valóban helyben lakó, az adott településen élő gazdálkodó családok érdekei érvényesüljenek, a települések legfontosabb erőforrását jelentő termőföld a helyi gazdálkodó családokhoz és a fiatalokhoz kerüljön, a település földjének haszna a helyi közösséget gyarapítsa, azt a rátelepülő, spekuláns tőke ne tudja elvonni.

Szükségesnek tartják a jelenlegi iparszerű, nagyüzemi gazdálkodási forma átalakítását, az ehhez kacsolódó szerkezeti és tartalmi változásokat, mert a helyi családok gazdaságai munkahelyteremtő és jövedelemmegtartó képessége nagyobb, a vidék, a helyi gazdaság és társadalom megmaradására, fejlődésére gyakorolt hatása lényegesen jobb, mint a tőkés mezőgazdasági nagybirtoké. Követelik, hogy a többezres nagyüzemi állattartással, biológiai iparral szemben a helyi állattartó gazdálkodó családokat, a természetes állattartás korszerű, családi léptékű formáit részesítsék előnyben.

A Gazdaszövetség – a jövedelemelszívó nagytőkés integrátorok erőszakos térségi telepítése helyett – a helyi és regionális szinten szerveződő, az ott élők tulajdonában levő feldolgozóipar és élelmiszerkereskedelem fejlesztését, többcélú szövetkezeteik kialakítását támogatja, ezek létrejöttének állami eszközökkel való segítését követeli.

A Gazdálkodó Családok Szövetségéhez a gazdák rendes tagként, az ügyet támogatók pártoló tagként csatlakozhatnak – tudta meg a greenfo.hu.

Kapcsolat: Teichel István
gazdak2013.ti@gmail.com
 

A témához kapcsolódó cikkeink >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás