Hirdetés
Római partért Egyesület

Fertőtlenítési performanszt rendeznek a gátépítést támogató római-parti civil egyesületek a szombati gátellenes tiltakozás időpontjára. (Fotó: Simi, orszagalbum.hu.)

A Római partért Egyesület elnöksége az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

"Tiltakozunk az ellen, hogy politikai mozgalmak „bio-díszletnek” tekintsék a Római-partot, Budapest lakosságát, a közvéleményt félrevezetve, félretájékoztatva, magukat környezetvédőknek feltüntetve!

Tájékoztatjuk a széles közvéleményt, hogy egyesületünk 3500 aláírást gyűjtött össze és adott le a főpolgármesteri hivatalnak a mobilgátas árvízvédekezés megvalósítása érdekében.

A Római-part árvízvédelmével az alábbi problémák oldódnak meg:
1. Százhetvenöt, közvetlenül a Dunába torkolló csatornabekötés felszámolhatóvá válik, melyek tartalma szennyezi a Duna élővilágát és a Római-partot.
2. Árvizek után a Római-part területére több tonna klórmeszet és nátrium-hipokloritot kell kiszórni fertőtlenítés céljából, mely anyagok környezetromboló hatásúak.
3. Rendezett közterületek, sétányok, kerékpárutak, játszóterek, mosdók, illemhelyek, megfelelő közvilágítás kerülhet kialakításra.
4. A vendéglátóhelyek zsír- és olajszármazékainak összegyűjtése és elvezetése megoldhatóvá válik.
5. A Római-parton létesítendő mobilgát-rendszer egyben 14 hektár állami tulajdonú telket is védeni fog árvizek esetén.

A Római partért Egyesület, több más civil egyesülettel karöltve március 2-án, szombaton 15 órára a Római-parton a Béke csónakház (1031 Budapest, Kossuth Lajos üp. 53. közvetlenül a Duna parton) elé fertőtlenítési performanszt hirdet meg, amelyre minden kedves érdeklődőt várunk!"

A performansz résztvevői a Római partért Egyesület mellett a Római Sport Egyesület és a Rómaifürdő SE.

Ugyanebben az időpontban és ugyanezen helyszínen fognak demonstrálni a gátat ellenző civilek, ennek részletei itt olvashatók.
 

Kapcsolódó anyagok:

Demonstráció a Rómain

Folyik a küzdelem a Római-part körül

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás