A rovat kizárólagos támogatója

Tudta-e, hogy február 27. a Jegesmedvék világnapja?! Ezek a csodálatos teremtmények is kiemelt figyelmet igényelnek, hiszen napjainkban egyre komolyabb problémák fenyegetik természetes élőhelyüket, az Északi-sarkvidéket. Néhány tipp, amellyel segíthetünk a jegesmedvéknek.

A Föld hűtőjeként is számon tartott területnek, ahogy az egész világnak is, a klímaváltozás okozta követke zményekkel kell szembenéznie. Ezért különösen ezen a napon gondoljunk a jegesmedvékre. Ha közösen teszünk a klímaváltozás ellen, akkor megóvhatjuk élőhelyüket.

A jegesmedvék természetes élőhelyének megmentéséért indult el az Arctic Home elnevezésű program is, amelyet a WWF és a Coca-Cola hívott életre. A cél a sarki jégtakaró megőrzése, egyedülálló élővilágának megóvása, és a figyelem felhívása a klímaváltozás veszélyeire, hiszen a globális problémákat csak közösen, összefogással lehet megoldani. A hazai Arctic Home kampány januári indulása óta a WWF Magyarország Alapítványhoz 1,3 millió forint adomány érkezett be. A korábbi év azonos időszakához képest az adományok száma megnégyszereződött a kampányidőszakban. Mindannyian tehetünk valamit a jegesmedvék védelmének érdekében.

Néhány tipp, amellyel segíthetünk a jegesmedvéknek:

1. Tudjunk meg többet a jegesmedvékről a www.wwf.hu oldalon!

2. Segítsünk a jegesmedvéknek adománnyal! www.arctichome.hu

3. Fogadjunk örökbe egy jegesmedvét! http://adomany.wwf.hu/arctichome/

4. Tekerjük le a fűtést 1-2 fokkal! Sőt, használjunk előre beprogramozható termosztátot!

5. Menjünk gyalog vagy tömegközlekedéssel a munkába, így csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat!

6. Kapcsoljuk le a villanyt! Takarékoskodjunk az árammal!

7. Ne folyassuk feleslegesen a vizet!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás