A rovat kizárólagos támogatója

A Magyar Nemzet ma címlapon foglalkozik Ángyán József független országgyűlési képviselővel. A lejárató anyag állítja, hogy „az MSZP fizette Ángyán előadását.” A támadás nem lepett meg, Simicska Lajos lapjától ugyan mit lehet várni, amikor én a maffiát nyíltan támadtam. Ennél súlyosabb vádak is lesznek, várom már, hogy mikor leszek pedofil is -reagált Ángyán a vádakra.

A szocialista párt alapítványa a Magyar Nemzet információi szerint 180 ezer forinttal járult hozzá a Patacs-Rácváros Egyesület tavaly októberben megtartott rendezvényéhez, amelyből – állítják – Ángyán József még honoráriumot is kapott. A Vidékfejlesztési Minisztérium eközben a földtörvény zárószavazása napján „Ángyán József híveit” a szocialista párt páholyában látta ülni. Csak azért nem hisszük azt, hogy a negyvenes évek legvégét írjuk, mivel a nevetségesen amatőr módszerek mosolyt csalnak a felelős honpolgár arcára – írta a Váralja Szövetség.

Túl sok újdonságot már nem tudott hozzátenni a Vidékfejlesztési Minisztérium mai sajtóközleménye:

Ángyán József előadását az MSZP fizette. Az új földtörvény parlamenti végszavazásakor Ángyán József volt agrárállamtitkár hívei a Magyar Szocialista Párt (MSZP) szakértői páholyában ülve kísérték figyelemmel az ellenzék botrányokozását. A magukat civileknek nevező szervezetek és gazdatanácsok képviselői a nagybirtokosok érdekeit védő politikai érdekcsoport padsoraiban foglaltak helyet. Ennek a ténynek ismeretében válik érthetővé a sajtóhír: Ángyán József tavalyi előadását az MSZP pártalapítványa fizette. A Táncsics Alapítvány 2012-es kifizetéseiről készült kimutatás szerint az akkor fideszes államtitkár pécsi rendezvényére – az előadó díjazásával együtt – összesen 180 ezer forintot költött. A Vidékfejlesztési Minisztérium számára így már semmiféle meglepetést nem okoz a mai napilap cikke.

Ángyán József álláspontja: Ez a karaktergyilkosság folytatása!

„Egy pécsi civil egyesület valóban meghívott előadást tartani, de hogy honnan szerzett pénzt a saját rendezvényére, azt én nem tudom megmondani. Velem ezt nem közölték, ez az ő ügyük, nem a meghívott előadóra tartozik – mint ahogy más esetekben sem foglalkoztam ezzel. Meghívott előadóként egy fillért nem kaptam, de ez nem kirívó, mert korábban sem fogadtam el honoráriumot egyetlen előadásomért sem, amióta képviselő vagyok. Ez az én véleményem szerint hozzá tartozik a képviselői munkámhoz.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleményével kapcsolatban arra kérem a miniszter urat, hogy nevezze meg a támogatóimat, akik ott ültek az MSZP szakértői sorában. Tegye le azokat a bizonyítékokat is, amelyek bizonyítják, hogy kik az én embereim, akiket ő ott látott. Az a miniszter, aki engem a szocialistákkal való együttműködéssel vádol, az 2005-ben – amikor én három héten keresztül a gazdákkal tüntettem az MSZP-SZDSZ kormány ellen – Karcagon lapított, én pedig a bőrömet vittem a vásárra. Az, aki nem tudja megkülönböztetni a kommunista rendszer államosítását a Szent Korona-tantól, az jobb, ha hallgat.

A támadás nem lepett meg, Simicska Lajos lapjától ugyan mit lehet várni, amikor én a maffiát nyíltan támadtam. Ennél súlyosabb vádak is lesznek, várom már, hogy mikor leszek pedofil is. Ettől a körtől ugyanis minden kitelik, semmitől sem riadnak vissza. Ebbe a szellemi mélységbe azonban ennél részletesebben nem kívánok lesüllyedni.”

Dr. Ángyán József közleménye – 2013. június 24.

Kapcsolódó anyagok:

A gerincesség ára: Ángyán útja a kilépésig

Orbán Viktor kormánya dezertált – Ángyán kiszállt a Fideszből

Halasszák el a földforgalmi törvény végszavazását!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás