A rovat kizárólagos támogatója

Az Index információi szerint a kormány mai ülésén napirendre vette a Normafa nagyszabású fejlesztési terveinek tárgyalását. Ha elfogadják, 3 vagy 4 új hóágyús pálya épülhet meg, amelyeket új síliftekkel lehet megközelíteni. A természetvédők szerint a csíkos boglárka élőhelye viszont útját állhatja a nagy tömegek igényeit kielégítő modern síközpont megvalósításának.

Orbán Viktor miniszterelnök a margitszigeti szökőkút múlt heti átadóján a kormány legfontosabb nagyberuházásai között sorolta fel a budai síközpont kialakítását, amelyet a tervek szerint egy jelentős tömegközlekedési fejlesztés is kísér majd. A Normafa-projektet már miniszterelnöki megbízott is felügyeli. A kormány a mai ülésen tárgyalt először a fejlesztés terveiről.

A Sváb-hegyen a 20-30-as években virágzó sí élet alakult ki, később még ugrósáncot is építettek a területre. Bár Európában több nagyváros mellett is van sípálya, talán egyedül a norvég főváros dicsekedhet olyan adottságokkal, hogy a belvároshoz ennyire közel sízésre alkalmas terület található. Budapesten azonban a sípályához szükséges fejlesztések elmaradtak annak ellenére, hogy a sízés az utóbbi két évtizedben újra divatba jött Magyarországon. A Normafa környékén télen azonban továbbra is sokszor a szervezetlenség maradt az úr, többször előfordult jelentős közlekedési káosz. Téli, havas hétvégeken általában 10 ezres tömeg igyekszik feljutni a hegytetőre, de gyakran már félúton kénytelenek visszafordulni, mert megtelnek a szűkös parkolók.

A jelenlegi koncepció ezeken a problémákon is próbál változtatni, úgy hogy télen és nyáron is kulturáltan lehessen használni a területet.
S hogy hogyan? Részletek >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás