Hirdetés
greenfo/MTI

Egy napon belül két bocsot is szült Mej Hsziang, a washingtoni nemzeti állatkert nőstény óriáspandája. A második bocs egy nappal az első után, holtan jött a világra. Az első bocs egészséges.

Huszonnégy órás különbséggel ikreket szült a Smithsonian Intézethez tartozó washingtoni nemzeti állatkert nőstény óriáspandája, de csak egy bocsa maradt életben. A 15 éves Mej Hsziang péntek éjjel szülte meg első bocsát, amely az óriáspanda harmadik bocsa. Szombat éjjel megszülte másik kölykét is, ám az halva jött világra. Az anya 17 percen át tisztítgatta és babusgatta halott kicsinyét, mielőtt a földre ejtette – jelentette be tegnap az állatkert.

Az életben lévő bocs nagyon jó állapotban van, a gondozóknak tegnap sikerült megvizsgálni. Élénk, izgő-mozgó. 136 grammot nyom, és visított, amikor elvették anyjától. Gyomra teli volt, és az állatorvosok szerint képes megemészteni táplálékát. Pulzusa állandó, és tüdeje is normálisan működik. Mej Hsziang az előző két napon nem engedte közel magához a gondozókat, akik meg akarták vizsgálni az újszülöttet.

A nőstény óriáspandának ez volt a negyedik vemhessége. Első kölyke 2005-ben jött a világra, a másik kölyök pedig mindössze egyhetes volt, amikor tavaly szeptemberben elpusztult, mert tüdeje nem fejlődött ki teljesen. 2005 óta öt álvemhessége is volt. Mej Hsziang kétszer is mesterséges megtermékenyítésen esett át márciusban, miután nem sikerült természetes módon párosodnia a Tien Tien nevű hímmel.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás