A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: trust.org

Környezetbarát tűzhelyek megvásárlásával segíti Svédország a ghánai lakosokat, hogy ezzel törlessze felvett szénkreditjeinek mennyiségét.

Különös módon törleszti Svédország a vásárolt szénkreditet. Úgy döntöttek, hogy beszállnak egy ghánai fejlesztésbe, amely környezetbarát tűzhelyekkel látja el a helyieket és ezzel 500 ezer kreditet törlesztenek, A svédek olyan lehetőséget kerestek, amely csökkenti a széndioxid kibocsátás mértékét és közben egy fejlődő ország lakosságának is jót tesz. Svédország 2002 óta 19 millió szénkreditet vásárolt és már jelezte, hogy az évtized végéig újabb 21 milliót tervez.

Jelenleg a világban még mindig 3 milliárdan főznek szilárd tüzelőanyaggal. Fát, szenet és más szilárd tüzelőanyagot használnak a nyílt tűzön, valamint a kezdetleges tűzhelyeken. Mivel a balesetveszély óriási, hiszen a káros anyagok belélegzése, a különböző sérülések miatt évente átlagosan 4 millió ember sérül meg. A világ negyedik egészségi rizikófaktora a főzés közben elszenvedett légszennyezés és füstmérgezés.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás