Hirdetés

Az Észak-Alföldön november 21-én, azaz ma nyílt meg a fűtéskorszerűsítési pályázati lehetőség, és már el is fogyott a pénz – közölte az NFM. Holnap reggelig adhatnak még be pályázatokat. Ez a pályázat is lefagyott nemrég. Eltűnt cégek árnyéka vetül az állami pályázatokra

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztették a kazáncsere-pályázatok benyújtását az észak-alföldi régióban – közölte ma a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett fűtéskorszerűsítő beruházásokra november 22-én reggel 8 óráig lehet benyújtani a pályázatokat.  Az alprogramok a rendelkezésre álló források kimerülésével nem zárulnak le, csak felfüggesztik őket. Ha a jövőben is meg tudják teremteni a lakossági energiahatékonyságot növelő intézkedésekhez szükséges anyagi forrást, az NFM újabb pályázatokat hirdet majd meg.

Az NFM közleménye szerint az előzetesen meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatokat a pályázati útmutatóban rögzítettek szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban – olvasható a közleményben.

Közép-Magyarországon már kiürült a kassza.

A minisztérium szerdán közölte, hogy a program forrásai elfogytak a közép-magyarországi régióban. Az 1 milliárd forintos keretösszegű program tervezésekor a rendelkezésre álló forrásokat régiók szerint, lakosságarányosan osztották fel annak érdekében, hogy az ország minden pontján élők azonos eséllyel pályázhassanak. 
A kazáncsere-alprogram pályázatait november 19. és 2015. január 31. között, vagy a forrás kimerüléséig lehet benyújtani.

Eltűnt cégek árnyéka vetül az állami pályázatokra 
Eddig kifagyott, most meg kifogyott az állami kazáncseretámogatás-pályázat. A hűtőgépek cseréjére kiírt pályázat még nem merült le. Az új, immár működő honlap egy sokszínű, Fidesz-közeli, tönkrement cégeket is maga után hagyó vállalkozóé.

 

Kapcsolódó anyagok:

A pályázatok felpörgethetnék a hőszigetelést

Befektetés nyugdíjas éveinkre

Újraindulnak a lakossági energiapályázatok

Besült a kazáncsere pályázat

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás