Hirdetés

Szabadlábon védekezhet az a vadász, aki december végén kilőtt egy fokozottan védett túzokot a Hajdú-Bihar megyei Zsákánál. Természetkárosítással gyanúsítják.

Fokozottan védett túzokot lőttek ki a Hajdú Bihar megyei Zsáka nagyközség külterületén. A madár kilövésével egy 22 éves darvasi férfit gyanúsítanak, aki egy vadásztársaság tagja – közölte tegnap a rendőrség honlapján.

A közlés szerint december 27-én a vadásztársaság társas vadászatot szervezett, amelyen egy férfi sörétes fegyverével kilőtt egy fiatal túzok kakast, amely az ő irányába repült.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot a nemzeti park vezetője értesítette a történtekről. A rendőrök a vadászatot szervező társaság fagyasztóládájában megtalálták és lefoglalták a védett madarat, amelynek természetvédelmi értéke egymillió forint.
A rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekmény elkövetését a gyanúsított elismerte. A férfit kihallgatták és természetkárosítás miatt indult eljárás ellene – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.
 

lelőtt túzok lefagyasztott teteme
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás