A rovat kizárólagos támogatója

Most, hogy újra előtérbe került a Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszterünk, aki minden a bizonyíték, figyelmezetés ellenére erővel pozícióban tartotta az azóta letartóztatott Kiss Szilárd ’keleti nyitás’ bűnöző lobbistát, érdemes végigvenni a kitűnő miniszter néhány nagy pillanatát az elmúlt évekből.

A ’szakértő’ miniszter

A legszebb pillanata Fazekas Sándornak talán az volt, a mikor kijelentette – nyilván kellemetlen perceket okozva beosztottainak, – az akác Hungarikummá minősítése során, hogy “Nem osztjuk azt a véleményt, ami a balliberális oldalon megfogalmazódik, hogy Észak-Amerikából behurcolt özönnövény lenne az akác”. Nem kell ahhoz pedig túl sok szaktudás, hogy tudjuk, az akác bizony nem túl régen jelent meg hazánkban, származása Észak-Amerika és minden az özönfajokat összegző szakmai listán előkelő helyen szerepel.

Sajnos viszont nem csak vidám perceket okozott nekünk Fazekas miniszter, hanem pár éves regnálása alatt 50 év természetvédelmi eredményeit is sikerült lerombolnia. Leépítette és szétrohasztotta a természetvédelmi hatóságot. Ellehetlenítette a nemzeti parkjainkat; a legtöbb független szakember nemzeti park igazgató helyére pártkatonák kerültek. Hortobágyon épp most veszik el a földet az ott hagyományosan legeltető állattartó gazdáktól, akik helyett most olyanok kapták meg a földeket, akiknek nincs is állataik.

A Fazekas által vezetett tárca profizmusát jelzi, hogy az Agrár Környezetvédelmi támogatásokat 2 évig nem hívta le hazánk az EU-tól, ezért ökogazdálkodók nem jutottak a különben nekik járó pénzükhöz; 2 év támogatástól így elesett az ország.  A minisztérium egyébként stratégiai partnerségi megállapodást kötött a CÖF-el, és így a különben koloncként érékelt kötelező társadalmi egyeztetést is letudhatták a valószínűleg igen kevéssé kritikus Békementes szervező „civilekkel”.

Földmutyi és ártani akarás

Fazekas minisztersége alatt, történt meg többek Ángyán József és Szabó Rebeka által is feltárt elképesztő földmutyi, mikor is igencsak megkérdőjelezhető módon, Fidesz haver zöldbárókhoz került a hazai föld jelentős része.  Valószínűleg sima piti bosszú, hogy a tárca sötét ügyeit kiteregető Ángyánhoz baráti szálakon közel álló Kishnatosi mintagazdaságtól is pillanatok alatt elvették a földeket, és például Kishantostól 160 km-re salgótarjáni építési vállalkozás nyerte meg a földet. Annak, hogy miért vették el romákat foglalkoztató, az Esélyt az Esélyteleneknek nonprofit ökogazdálkodástól a földet, azt csak találgathatjuk.

A „Történelemtanár”

Fazekas Sándor revizionista országjárást is tartott kötelezően kivezényelt óvodásoknak, iskolásoknak is, ahol történelmi tudását is megcsillogtatta. Kenderesen Fazekas kijelentette: "Horthy Miklós egy olyan hadvezér, akit sosem győztek le. Horthy Miklós a legmagasabb katonai rangig jutó állampolgár a magyar történelemben. Horthy Miklós nélkül ma nem lenne Magyarország. Talán egy négyzetméter sem maradt volna belőle!" A miniszter lehet jobban tette volna, ha mielőtt világgá kürtöli rajongását a XX. század kissé kétes megítélésű magyar vezetője iránt, lehet, hogy kissé jobban tiszteletben tarthatta volna a történelmi tényeket.

A nagy megtekintő


A pártfogó

Bár az eddigiek is szinte mind méltatlanná teszik arra, hogy Magyarország egyik csúcs minisztere legyen, ám az hogy semmilyen magyarázatot sem tud adni arra, hogy miért tartotta miniszteri megbízottként pozícióban azt a Kiss Szilárdot, akit a magyar titkosszolgálat kockázatosnak tartott orosz maffia kapcsolatai miarr, és bűncselekmények gyanújába is keveredett, majd miért nevezte ki őt miniszteri biztosnak, vagy ha nem nevezte ki, miért nem mondja meg, az már a büntetőjogi felelősségét is felveti.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás