A rovat kizárólagos támogatója

Módosíthatják a Városliget beépítési tervét, így még több zöld terület tűnhet el a Kettős Mérce blog szerint. A Közlekedési Múzeum például a megadott építési helyen nem helyezhető el, mert “kilógna”, így megvizsgálnák az építési helyek megnövelésének lehetőségét.

Egy tegnap reggel a főváros Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottságának napirendjén megjelenő új javaslatról ír a Kettős Mérce blog.  A tervezetben a blog szerint az áll, hogy a Közlekedési Múzeum a felkutatott eredeti alaprajzok alapján a Városligeti Épitési Szabályzatban (VÉSZ) megadott építési helyen nem helyeztető el, egyes elemei kívül esnek a területen, például a kupolához tartózó tornyok, valamint hogy a múzeum és a térszín alatti építés céljára kijelölt építési hely között egy keskeny, építésre nem szánt sáv került a VÉSZ-be.

Azt is írják a bizottsági előterjesztésben, hogy a kijelölt építési helyek nem elégségesek a kivitelezési felvonuláshoz, ezért a Városliget Zrt. kéri megvizsgálni az építési helyek megnövelésének lehetőségét. A dokumentum szerint módositás szükséges az Új Nemzeti Galéria tervpályázatán győztes pályamű miatt is, illetve pontosításra szorul a Néprajzi Múzeum építési helye is. A Rákosi által lerombolt Regnum Marianum templom újraépítése az építési tervből eddig kifelejtették – olvasható a blogon. 
 

 A fentiek alapján a Liget-projekt kapcsán valószínűleg nehezen lesz tartható az a zöldfelület-arány, amivel megpróbálták megnyugtatni az építést ellenző lakosságot és szakmai közvéleményt – jegyzi meg a blog- melynek írását a hvg.hu szemlézte.

FRISSÍTÉS: 
A városligeti építési szabályzat hétfőn beterjesztett módosításából is látszik, hogy a Liget Budapest projekt veszélyezteti a park növényállományát – hangsúlyozta Karácsony Gergely (PM), Zugló polgármestere. Baán László, a projekt miniszteri biztosa ezzel szemben közölte: a beruházás nem veszélyezteti a zöldfelületet, amely nőni fog. Szabálysértő a Liget projekt?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás