Hirdetés

Sikeresen lezajlott a Pest Megyei Kormányhivatal által az Illatos úti veszélyes hulladékok elszállítására kiírt közbeszerzési eljárás, a nyertes a Palota Környezetvédelmi Kft. lett. A cég vállalta, hogy alvállalkozók bevonásával biztosítja a Budapesti Vegyiművek Zrt. Budapest, Illatos út 19-23. szám alatti telephelyén tárolt veszélyes hulladékok elszállítását és ártalmatlanítását, melyre 180 nap van a szerződéskötéstől.

Mint ismeretes az Illatos úti telephelyen szabálytalanul tárolt veszélyes hulladékok elszállításának és megsemmisítésének első fázisában a környezetre közvetlen veszélyt jelentő hordókat – összesen 1005 darabot – 2015. május 31-ig szállították el a telephelyről. A telephelyen maradt többi veszélyes hulladék elszállítására és ártalmatlanítására írt ki közbeszerzést a Pest Megyei Kormányhivatal, melyre a Palota Környezetvédelmi Kft. adott legkedvezőbb ajánlatot.

A közbeszerzési eljárás eredményeképpen a cég 1 milliárd 580 millió forintos árért gondoskodik a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén található összes, mintegy 2300 tonnányi veszélyes hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról. A környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási tekintetben alkalmas pályázók közüli kiválasztásnál a költséghatékonyság volt a legfontosabb szempont. A cég az ártalmatlanítás helyszínéül több hazai és külföldi ártalmatlanításra alkalmas és engedéllyel rendelkező hulladékkezelő létesítményt jelölt meg pályázatában. A kivitelezési munkálatok során a vállalkozónak mind a környezetvédelmi, mind a vonatkozó munkavédelmi és egyéb jogszabályoknak való megfelelést biztosítania kell.

A közbeszerzési eljárás eredményeképpen kiválasztott pályázóval 2015. július 7-én írta alá a szerződést a Pest Megyei Kormányhivatal. A cég tájékoztatása alapján a munkálatok 2015. július 13-i héten kezdődnek a veszélyes hulladékok szállításra való előkészítésével, míg az első veszélyes hulladékokat tartalmazó teherautók a 2015. július 20-ával kezdődő héten hagyhatják el az Illatos úti telephelyet. – írta közleményében a Pest Megyei Kormányhivatal.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás